Laserski peeling

Laserski piling (peeling) je veoma efikasna metoda podmlađivanja kože lica sa dugotrajnim efektom. Vremenom koža, pod uticajem spoljnih i naslednih faktora, sunca, zagađenosti okoline, dijeta i ponavljajućih pokreta mišića lica, postaje izborana i izbrazdana. Starenjem koža gubi glatkoću i mladalački izgled pa se pojavljuju tamne fleke i pege. Takođe je nezanemarljiv uticaj ožiljaka od akni, mladeža, neujednačene pigmentacije kao i hrapavosti kože.

Laserski piling (peeling) se kod nas obavlja Erbium laserom. On emituje zrak talasne dužine 2.940 nm, ima veći apsorpcioni koeficijent za vodu nego CO2 laser, a kako 90% epiderma čini voda, većina laserske energije se apsorbuje upravo na površini kože. Tako nastaje fotomehanički efekat (za razliku od fototermičkog efekta kod CO2 lasera), koji omogućava finu ablaciju tkiva uz dobru kontrolu dubine abrazije. Erbijum laser može da radi u 3 različita moda, a jedan je popularni “Fraxelni”.

Kod laserskog pilinga je od presudnog značaja ispravna selekcija pacijenata, tako da su primarne indikacije za laserski piling promene vezane za starenje kože, epidermalne (aktiničke keratoze, seboroične keratoze) i dermalne lezije (statičke bore, elastoza, ožiljci od akni ili hirurškog zahvata, ksantelazme, itd…)

Apsolutne kontraidikacije za ovaj tretman su primena izotretinoina tokom prethodne godine, bakterijska ili virusna infekcija, epilepsija, a najviše – nerealna očekivanja pacijenata. Relativne kontraindikacije su dishromije, izlaganje UV zračenju, hiperelastična koža, keloidi, prethodna Rtg terapija, bolesti vezivnog tkiva i prethodni korektivni zahvati (hemijski piling, dermoabrazija, blefaroplastika, itd…)
Vrat

Erbium laserom se u više navrata prelazi po celom vratu. Već posle 2 tretmana daje vidljive rezultate. Kako bi rezultati bili što bolji, savetuje se kombinovanje tretmana s drugim laserima. Posle tretmana se manje bore uklone, a kvalitet i izgled kože vrata se znatno poprave.

Dekolte

Koža dekoltea je često jako oštećena i osetljiva, tako da iole agresivniji tretmani nisu pogodni za to područje. Najbolja metoda za to je frakcioni laser koji već jednim tretmanom može dati zavidne rezultate. Tretmanom se uklanjaju pigmentacije i manje bore. Koža postaje čvršća, elastičnija i zategnutija. Crvenilo i kapilari se nešto smanje, ali za njih se koriste drugi laseri koji daju odlične rezultate. Kombinacije nekoliko laserskih tretmana generalno daju najbolji efekat, a u proseku treba do 2 tretmana.

Bore oko očiju

Erbium laser je idealan za vaše “srednje godine”, kada bore oko očiju postaju izraženije uz gubitak elasticnosti kože. Laser mehanički uklanja bore uz zatezanje kože. Tretira se područje sa strane očiju i donjeg kapka, što znatno poboljšava i osvežava izgled celog područja oko očiju. Uklanja se njihov umorni izgled. Tretman je predviđen za sitnije bore. Prednost tretmana je što nema bola, a oporavak traje od 2 do 5 dana. Prosečno je potrebno oko 2 tretmana.

Privacy policy