Tretman protiv hrkanja

Tretman protiv hrkanja je neinvazivni, komforni laserski tretman kojim se povećava kvalitet sna pacijenta, tako što se umanjuju efekti apneje u toku spavanja (sleep apnea), kao i jačina hrkanja putem nežnog, laserski indukovanog efekta zatezanja kolagenih vlakana u tkivu sluznice u ustima.

Jednostavan, bezbedan i efikasan.

Upotrebom Er:YAG lasera, koji emituje zrake talasne duzine 2.940 nm, omogućava se bezbedno prodiranje toplote u tkivo oralne mukoze čime se izaziva kontrakcija kolagenih vlakana tkiva i postiže neometani prolaz vazduha kroz disajne puteve bez neprijatnih zvučnih efekata. Tretman je dovoljno nežan da se može primenjivati na osetljivom tkivu unutar usta, a istovremeno dovoljno snažan da obezbeđuje klinički efikasno zagrevanje.

Za postizanje potpunih rezultata neophodna su 3 odvojena tretmana u periodu od 2 meseca, a već nakon prve posete se može primetiti umanjenje hrkanja i do 50%. Postignuti rezultati traju i do godinu dana, a nakon toga tretman se može ponoviti.

Prednost ovog tretmana je to što je bezbolan, ne zahteva primenu anestezije, nema post-operativnog oporavka, tako da se pacijent odmah može vratiti svakodnevnim aktivnostima.

Kome je ovaj tretman namenjen?

Svim osobama koje imaju problem sa hrkanjem i koje pate od sindroma sleep apneje.
Tretman je kontraindikovan kod trudnica i kod osoba koji uzimaju fotosenzitivne lekove.

Privacy policy