Aqualyx – najnovije rešenje za uklanjanje masnih naslaga

AQUALYX – je revolucionarni novi teretman koji predstavlja pravo rešenje za one najtvrdokornije masne nalage koje odolevaju svim drugim pokušajima da ih redukujete: i strogim dijetama i intenzivnom vežbanju. Najkraće rečeno to je najnovija tehnologija za korekciju lokalizovanih masnih naslaga korišćenjem nehirurške metode. Uspešno dovodi do značajne redukcije lokalizovanog masnog tkiva na tretiranim zonama i kod žena i kod muškaraca.

Predstavlja dragocenu, efektivnu alternativu za liposukciju ili za druge hirurške procedure. Prednost ove metode je u vrlo malom broju uboda (1-2), praktično je bezbolna, moguća oštećenja kože su minimalna. Primenjuje se upotrebom specijalnih igala i posebne tehnike ubrizgavanja, tako da je najčešće bez upotrebe topikalne anestezije i praktično je bezbolna. Proceduru mogu izvoditi samo lekari posebno obučeni i sertifikovani. Sam tretman traje oko 30-tak minuta. Aqualyx nije metoda za mršavljenje jer ona generalno ne dovodi do gubitka težine već je usmerena prvenstveno na otklanjanje onih masnih naslaga koje uprkos zdravom načinu života, strogoj dijeti i vežbama, odolevaju svim pokušajima njihovog otklanjanja. Njome se ne otklanjaju velike mase telesne masnoće već deluje lokalno, isključivo u okviru zona na koje se primeni unošenjem injekcijom.

Koje zone mogu biti tretirane Aqualyx-om

Ovaj postupak za razlaganje masnih naslaga može biti primenjen na svim delovima tela, jednako kod muškaraca kao i kod žena.
• Podbradak i linija donje vilice
• Nadlaktice
• Masni nabori na leđima
• Stomak
• Ljubavne ručke
• Struk
• Kukovi
• Bokovi
• Unutrašnje i spoljnje strane butina
• Kolena
• Jahaće pantalone
• Zadnjica i posebno rol banana
• Naslage u liniji brushaltera
• Grudi (kod muškaraca)

U jednoj sesiji može se tretirati više regija.

Aqualyx – idealan za muškarce

Intralipoterapija je uobičajena procedura i za muškarce. Stomak, grudi naslage na struku, nabori na leđima, podbradak i zona vrata, najčešće su regije tela na kojima se ova procedura primenjuje kod muškaraca.

Kakvi su rezultati Aqualyx-a

Broj tretmana koji se zahtevaju zavisi od željenog stepena redukcije, od mase depozita masnog tkiva koje se uklanja i od individualne reakcije svakog organizma. Najveći broj klijenata obavi 3-5 tretmana. Zbog same prirode bioloških procesa koji se na sasvim prirodan način u organizmu odvijaju posle aplikacije preparata, rezultati postaju postepeno vidljivi. Za optimalne rezultate preporučuje se ponavljanje procedure 3 do 6 puta. Inače broj sesija nije ograničen. U principu rezultati su dugotrajni. Sesije se obavljaju na istim regijama jednom u 3 sedmice. Na drugoj regiji se mogu obaviti već 5 -7 dana posle prethodnog tretmana. Ovi intervali mogu biti modifikovani od strane lekara specijaliste u zavisnosti od individualnih kliničkih aspekata.
Intralipoterapija se može kombinovati sa drugim estetskim procedurama, ali samo sa onima koje su kompatibilne.

Koji su prateći efekti Aqualyx-a

Sam tretman je sa minimalnim nelagodnostima koje se ogledaju pre svega u eventualnim blagim trncima i/ili osećaju toplote.
Posle tretmana injektirana zona može biti osetljiva, malo otečena i/ili blago crvena ili plava, što sve prolazi prolaze bez ikakve dodatne intervencije u roku od svega nekoliko dana.

Ko je idealan kandidat za tretman

Najbolji efekti se postižu kod klijenata koji su umereno povećane telesne težine sa lokalnim akumulacijama masnog tkiva, posebno onih na bokovima, kod jahaćih pantalona, unutrašnje strane kolena i sličnih zona.
Jedna od najčešćih estetskih briga svake žene je višak težine i posebno celulit i lokalizovane naslage masnog tkiva koje nastaju kao posledica akumulacije adipocita (masnih ćelija). Ove akumulacije telesne masnoće izazivaju neželjeno povećanje obima pojedinih delova tela, što je estetski neprihvatljivo, nesklad figure, nezadovoljstvo i stalnu brigu, jer ni najstroža dijeta niti pak intenzivno vežbanje ne mogu ih efikasno ukloniti pošto su im uzroci najčešće genetika, struktura masnih ćelija, stres…
Treba reći da ove masne nasage ne moraju obavezno biti povezane sa viškom kilograma već se neretko javljaju i kod ljudi normalne telesne težine.

Koje su kontraindikacije

Tretman je pogodan za sve klijente sem za one koji imaju neki od ozbiljnih medicinskih problema. Među njima su:

• Akutno oboljenje bubrega ili jetre
• Dijabetes
• Bolesti krvi vezane za prekomerno krvarenje
• Neke bolesti štitne žlezde
• Trudnoća i dojenje
• Autoimuna oboljenja

Da li je Aqualyx bezbedan

Aqualyx je potpuno bezbedan preparat koji je naučno kreiran, klinički ispitan, registrovan za medicinsku upotrebu i sa oznakom CE odobren za korišćenje u zemljama Evropske Unije.
On je netoksičan. Deluje samo lokalno na masno tkivo u zonama gde je primenjen bez bilo kakvih toksičnih efekata ili drugih sistemskih efekata na organizam. Brojne studije su pokazale visoku efikasnost i bezbednost metode intralipoterapije. Klijentu pruža mogućnost izbora nehirurške tehnike sa rezultatima koji se mogu porediti sa efektima liposukcije, najčešće korišćene metode pune hirurške intervencije koju prate svi poznati efekti za takve intervencije: nelagodnosti, bolovi, rizici, anestezija i odsustvovanje sa posla zbog neizbežnog bolovanja.

Privacy policy