Hyfrecator

Conmed 2000 Hyfrecator, je najbolji model u dugoj liniji aparata za elektrohirurgiju. On omogućava precizno uništavanje i površinskih i dubljih deformacija kože i sprečava pojavu krvarenja brzo, jednostavno i efikasno. Ovo je važno zato što krvarenje može produžiti čak i manje intervencije i povećati rizik od stvaranja hematoma i infekcije.

Ovaj aparat je u širokoj ambulantnoj upotrebi za različite tretmane, od epilacije do početnih stadijuma maligniteta kože. Pravi opis Hyfrecatora je „hirurška dijatermijska jedinica“ koja proizvodi kontrolisano električno pražnjenje visoke frekvencije i visokog napona. Ta struja selektivno uništava tkivo tokom protoka električne struje kroz njega. Za razliku od njega, običnim elektrokauterom, koji se najčešće koristi kod nas, tkivo se uništava samo termičkim putem, protokom struje kroz metalni nastavak.

Prednosti

– Hyfrecator je mnogo raznovrsniji za korišćenje i može se upotrebljavati za tretiranje većeg broja problema nego bilo koji tip elektrokautera ili tečnog azota. On omogućava brzo i precizno uništavanje svih tipova kožnih deformacija uključujući i kapilare. Manje lezije se mogu tretirati bez anestezije.

Važno je znati

– Pre kontakta Hyfrecatora sa kožom potrebno je samo malo sačekati (nakon dezinfekcije dela kože), zbog upotrebe alkohola ili sličnog sredstva. Preporučuje se oprez pacijentima koji imaju ugrađen elektrostimulator rada srca (pacemaker).

Privacy policy