SP Dynamis

SP Dynamis kombinuje dva komplementarna lasera u jedinstven sistem. Kombinacija ablativnog Er:YAG i neablativnog Ng:YAG lasera pruža široku paletu efikasnih i efektnih estetskih tretmana. SP Dynamis ujedno nudi i brojne benefite u laserskoj ginekologiji, uključujući neinvazivne, visoko precizne i bezbolne tretmane.

Fotonin zlatni standard Nd:YAG laser omogućava snagu i performanse potrebne za veliki broj primena u estetici, od rejuvenacije i epilacije do akni, vaskularnih promena, lečenja gljivičnih oboljenja nokta.

SP Dynamis takođe oslobađa moć treće generacije Er:YAG lasera za zatezanje kože uz preciznu kontrolu ablacije. Sa funkcijama u rasponu od površinskog do dubokog pilinga, od neablativnog do u potpunosti ablativnog i punog frakcionog moda, tretmani mogu biti prilagođeni konkretnom stanju kože za postizanje što izuzetnijih rezultata.

Erbium laser

Erbium laser je vrsta lasera koji je idealan za sve osobe posle tridesete godine života i služi za efikasnu revitalizaciju kože lica. Tretman služi za uklanjanje manjih bora, pigmentacija, za zatezanje kože lica, kao i benignih kožnih lezija i izraslina. Kod trajnijih oštećenja kože od sunca i UV zračenja, tretman Erbium laserom je idealan način da se koža oporavi, uz uklanjanje nastalih oštećenja. Do pre 5 godina, ovakav tretman se radio CO2 laserom, uz odlične krajnje rezultate, ali oporavak traje od 20 do 45 dana.

To vreme oporavka je za većinu pacijenata neprihvatljivo, te se javila potreba za jednako efikasnim tretmanom uz kraće vreme oporavka. Erbium laserski piling je jedini odgovor na to, pri čemu su rezultati čak i bolji, uz oporavak od 3-10 dana, dok su izbegnute eventualne komplikacije. Suština tretmana je u zameni stare i oštećene kože potpuno novom kožom.

Tretman se preporučuje posebno onim osobama koje mnogo borave na suncu, ali uz kasnije obavezno i disciplinovano korišćenje SPF 35+. Potreban je samo jedan tretman koji se može ponavljati svake 2 do 3 godine, koliko i traju rezultati tretmana. Ovaj laser se može primeniti naročito kod problematičnog tena ili akni, jer laser i toplotnom energijom ubija bakterije. Posle tretmana znatno se manje nakuplja nečistoća i miteseri, jer su pore uklonjene ili sužene. Time je olakšana nega lica i smanjuje se potreba za češćim čišćenjem lica. Najčešće se pacijentima savetuje da urade najblažu varijantu radi kraćeg oporavka, a naročito zato što nema nelagodnosti tokom tretmana.

Frakcioni laserski mod

Erbium laser, sa ovakvim načinom rada, izaziva minimalno oštećenje površine kože dok u koži ostaju oštećenja u obliku cilindara ili mikrouboda. Na mestu tih mikropovreda organizam brzo stvara novi kolagen, te se koža vrlo brzo revitalizuje, skoro u potpunosti. Oporavak traje od 1 do 3 dana, što je velika prednost, pa se šminka može staviti već sledeće jutro poslije tretmana. Lice sutradan nakon tretmana poprimi pomalo tamniju boju. Tretman takođe služi za smanjivanje proširenih pora i manjih ožiljaka nastalih od akni. Koža nakon tretmana bude čvršća, mekša i zategnutija, pri čemu se znatno popravi izgled i tekstura kože, čime se uklanja umorni i beživotni izgled lica.

Za ljude koji nemaju vremena, a želeli bi preko noći popraviti svoj izgled lica, kako bi ono bilo svežije i lepše, frakcioni laser je tretman izbora. Tretman ne boli i nije neugodan. Rezultat i dužina oporavka kože zavisi od broja laserskih prelaza, a što ih je veći broj – bolji je rezultat tretmana, ali i malo duži oporavak. Tretman se preporučuje svim ljudima, ne samo radi lepote, jer u isto vreme sprečava razvoj keratoza, tj. oštećenja kože izazvanih suncem iz kojih se kasnije može razviti rak kože.

Najboje je da se tretman ponavlja jednom u 6 meseci za starije pacijente, a za one od 30-50 godina bar jednom u 2 godine. Obzirom da naši pacijenti uvek traže blaži nivo tretmana, do sada su najbolji rezultati postignuti kada uradimo 2 tretmana u razmaku od 2-4 meseca. Bez obzira koliko vaša koža bila tanka i osetljiva – ne morate se plašiti jer tretman nije agresivan, a koža će biti mnogo lepša, jača i otpornija.

Privacy policy