Kriolipoliza

Kriolipoliza je najefikasnija metoda za skidanje masnih naslaga, celulita i oblikovanje tela. Mogu se tretirati sledeće regije: skidanje masnih naslaga sa struka, iznad bokova, regije stomaka, zadnjice, butina, nadlaktica i muških grudi.

Kriolipoliza - EpilionKako kriolipoliza uklanja masne naslage?

Tehnika kriolipolize se sastoji u tome da se masno tkivo izlaže niskim temperaturama koje idu do 8 stepeni ispod nule. Masne ćelije, kao najosetljivije na hladnoću, bivaju uništene u procesu tretmana  a potom ih telo, u nedeljama nakon tretmana, prirodnim metaboličkim procesima eliminiše. S’obzirom na to da se koža, koja se tretira, vakumski izoluje, ova tehnika nema štetne posledice na druge organe ili tkiva u organizmu. Samim tim, tehnika kriolipolize je preporučena kao najefikasniji i najbezbedniji tretman za skidanje masnih naslaga.

Da li je ovaj tretman opasan?

Kriolipoliza ( cryolipolysis ) je odobrena od strane FDA kao tretman koji je potpuno bezopasan po zdravlje ljudi. Metoda kriolipolize je potpuno bezbolna i bezopasna. Kriolipoliza je neinvazivna procedura što znači da se ne koriste igle, anestezija, niti ubrizgavaju štetne materije u tkivo.

Efekat skidanja masnih naslaga

Rezultat tretmana kriolipolizom je značajan i trajan gubitak masnih naslaga u proseku izmedju 3cm – 8cm u obimu tretiranog dela tela. Rezultati su vidljivi u rasponu izmedju 1-3 meseca nakon tretmana a da bi se masne naslage kompletno uništile, potrebno je u proseku od 3-4 tretmana godišnje. Naravno, svako telo je različito i zahteva individualan pristup i broj tretmana. Da bi kriolipoliza imala efekta, podrazumeva se da osoba koja je podvrgnuta tretmanu praktikuje normalan i zdrav režim ishrane koji je u skladu sa njegovim potrebama i aktivnostima. Svaki vid podrške i ubrzanja metabolizma, pre svega fizička aktivnost, će dovesti do bržih i boljih rezultata tretmana kriolipolize.

Kome je namenjena?

Ova metoda skidanja masnih naslaga je namenjena svim starosnim grupama sa izuzetkom težih bolesnika koji pate od metaboličkih poremećaja, tromboze, srčanih problema i sl. Isto tako ovaj tretman se ne preporučuje trudnicama i
dojiljama. Kriolipoliza je tretman za eliminaciju lokalizovanih masnih naslaga te se ne preporučuje gojaznim osobama.

Privacy policy