PRP tretman

Procesom starenja koža gubi svoju elastičnost, sjaj i volumen. Traganjem za najadekvatnijom stimulacijom kože prirodnim putem došlo se do rešenja da se u kožu ubrizga sopstvena krvna plazma tehnikom mezoterapije. Takva metoda naziva se PRP – Platelet rich plasma tretman.

Preporučuje se do 3 PRP tretmana godišnje sa najmanjim vremenskim periodom između tretmana od 4 do 6 nedelja. Broj tretmana nije ograničen obzirom da se koristi sopstveni krvni serum. Potrebno je 2 do 4 meseca da bi se video pun rezultat procedure.

Šta je PRP plazma tretman

Više od 30 godina krvna plazma bogata trombocitima se sa uspehom i preporukama koristi u procesima bržeg zarastanja tkiva, posebno u ortopediji i kardiologiji. Od 2005. godine PRP plazma tretman se koristi i u estetskoj dermatatologiji zahvaljujući mnogobrojnim growth faktorima koje dobijeni serum sadrži. Sopstveni koncentrovani growth faktori stimulišu obnavljanje volumena istanjene kože, remodeliranje kolagena i stvaranje novih krvnih sudova u koži.

Kako se radi PRP plazma tretman?

Sama procedura izvodi se tako što se prilikom dolaska pacijenta izvadi njegova sopstvena krv. Tako dobijena krv se stavlja u poseban aparat i pomoću centrifugalne sile se u potpunosti odvoje crvena krvna zrnca od seruma. Posebno namenjeni kitovi za ovu proceduru koji se dodaju sadrže gel sa aktivnom supstancom koja aktivira trombocite da otpuštaju growth faktore a eritrocitima ne dozvoljava da se nadju u serumu. Nakon toga, kapi dobijenog seruma se aplikuju u kožu na tretiranoj površini tehnikom mezoterapije. Aplikovani trombociti otpuštaju growth faktore tokom 7 do 10 dana od uradjenog tretmana. Prvi rezultati PRP tretmana mogu se očekivati nakon mesec dana od obavljenog tretmana.

Koji su neželjeni efekti PRP tretmana?

Tokom procedure može se pojaviti modrica prečnika do 3mm, a izuzev toga ne postoji nikakva mogućnost razvijanja alergijske reakcije jer se koristi sastavni deo sopstvene krvi.
PRP tretman najbolje rezultate postiže za poboljšanje volumena kože, za ublažavanje ožiljaka, i smanjenja pigmentacije oko očiju. Metoda je izbora za tretmane kože lica, vrata, dekoltea i šaka. Takodje, dobro se kombinuje sa volumenizacijom lica hijaluronskim filerima.

Privacy policy