4D i 5D podmlađivanje lica laserom

Primetili ste da vam se koža opustila i da godine postaju sve očiglednije na vašem licu? Znate da vam je potreban fejslifting, ali oklevate, jer je procedura invazivna, a oporavak dugotrajan. Tražite alternativu? Možete okončati potragu, jer pronašli ste je. 4D i 5D podmlađivanje su tretmani koje koriste sve svetski poznate zvezde u cilju očuvanja mladolikog izgleda.

4D i 5D podmlađivanje lica je neinvazivna procedura tokom koje se Fotona laserom, inovativnim uređajem najnovije generacije, tretira opuštena koža, bore, neujednačen ten i tekstura lica. Ovaj nehirurški tretman je u potpunosti bezbolan, a ima odličan potencijal da pruži prednosti invazivnih tretmana, kao što su klasičan hirurški fejslifting, podizanje lica mezo nitima, injekcije botoksa ili injekcije filera.

Šta je konkretno 4D i 5D podmlađivanje lica, kako se sprovodi, koji su njegovi benefiti i sve ostale detalje vezane za proceduru saznaćete u redovima koji slede.

Šta je 4D i 5D podmlađivanje lica?

„4D“ se odnosi na četiri koraka koje tretman koristi za rešavanje različitih problema sa kožom. Ova četiri režima rade sinergistički kako bi prodrli u površinske I duboke slojeve kože za sveobuhvatniji tretman u poređenju sa pojedinačnim i odvojenim tretmanima.

Pored četiri koraka obuhvaćena konvencionalnim laserom Fotona 4D, peti korak se praktikuje kako bi se tretirala koža u periokulanoj regiji i kako bi se dopunili i poboljsali rezultati 4D protokola.

4d i 5D podmladjivanje lica

Kako funkcioniše 4D/5D laser za podizanje lica i zatezanje kože?

Za 4D i 5D podmlađivanje lica koristi se SP Dynamis, Fotona laser. Tretman se odvija u 4 ili 5 koraka tokom kojih se koriste laseri koji rade na dve različite talasne dužine (Er:Yag i Nd:Yag). U celini, 4D / 5D tretman stimuliše kontrakciju već postojećeg i sintezu novih kolagena i elastičnih vlakana, poboljšavajući zategnutost kože, dok s vremenom poboljšava i elastičnost kože.

Deluje tako što tretira kožu lica, kao i unutrašnjost usne duplje kako bi se obezbedio efekat zatezanja i liftinga u srednjoj trećini lica. Rezultati se mogu videti nekoliko dana nakon tretmana, odmah posle tretmana bude crvenilo, uz kontinuirano poboljšanje tokom vremena.

Pacijenti mogu očekivati:

 • Lifting kože
 • Zatezanje opuštene kože
 • Povećanje elastičnosti kože
 • Bore postaju manje izražene
 • Posvetljavanje tena kože

 

4D ili četiri „dimenzije“ zatezanja lica odnose se na četiri tretmana. Te „dimenzije“ su SmoothLifting, FRAC3, PIANO i SupErficial, a sve su posvećene zajedničkoj borbi protiv tipičnih znakova starenja kože. Poslednji 5D korak ili peta dimenzija, dopunjuje efekte prethodne četiri.

SmoothLiftin™

Režim SmoothLiftin™ izaziva efekat zagrevanja kako bi stimulisao kontrakcije i proizvodnju kolagena iz unutrašnjosti usne duplje, što rezultira intraoralnim zatezanjem.

Primarne prednosti: podizanje i zatezanje nazolabijalnih bora, srednjeg dela lica, kože brade, obraza i usta. Postoji i dodatna prednost dodavanja gustine tretiranim područjima, slično efektu koji proizvodi tretman filerom.

FRAC3®

FRAC3® režim koristi delimični snop svetlosne energije da cilja dublje nesavršenosti kože.

Primarne prednosti: To je deo protokola

PIANO®

PIANO® režim funkcioniše tako što zagreva kožu spolja, podiže temperaturu kože na nivo optimalan za zatezanje i stimulaciju kolagena.

Primarne prednosti: laserska energija se isporučuje duboko u dermalne slojeve kože dok štedi epidermis (spoljni sloj kože) kako bi se pokrenuo proces jačanja strukture kože. Takođe ima efekat zatezanja na oblastima sa opuštenom kožom.

SupErficial™

Kao što sam naziv sugeriše, SupErficial™ (površno) je nežna procedura laserskog pilinga koja

poboljšava nesavršenosti površine kože za biserno glatku završnicu. Ovaj korak koristi Fotoninu patentiranu VSP (Variable Square Pulse) tehnologiju koja omogućava doktoru da kontroliše svetlosni piling do visokog stepena, čime se minimiziraju bilo kakvi neželjeni efekti.

Primarne prednosti: nežno brusi i zaglađuje površinu kože, poboljšavajući izgled finih bora i uklanjajući mrtve ćelije kože kako bi proizveo zdrav sjaj i prirodno glatku kožu.

Koliko dugo traje tretman 4D i 5D podmlađivanja?

Sam tretman traje u proseku tridesetak minuta i daje dugotrajne rezultate, koji iako primetni odmah, vremenom postaju sve izraženiji.

Verovatno ćete već posle prvog tretmana primetiti da vam je koža zategnutija i glatkija, a rezultati se mogu nadograđivati i dalje poboljšavati drugim tretmanima ili rutinskim laserskim održavanjem. Za najbolje rezultate preporučuje se da imate tri do četiri sesije od trideset minuta u razmaku od dve do tri nedelje, uz redovne tretmane održavanja svakih četiri do pet meseci.

Koje su prednosti tretmana 4D i 5D podmlađivanje?

S obzirom da je tretman 4D i 5D podmlađivanja nehirurški i neinvazivan, on obezbeđuje obnavljanje stare kože i daje dugotrajne, vidljive rezultate.

Svaki od pet koraka tretmana će podmladiti vašu kožu, dajući vam zategnutiji, jedriji, mladalački izgled koji će se samo poboljšati daljim tretmanom.

Postoje brojne prednosti ovog tretmana, od kojih su najistaknutije:

 • Neinvazivna i neinjekciona procedura podmlađivanja
 • Nema igala, maže se anestezija nema post-operativnih ožiljaka
 • Kratko vreme trajanja tretmana daje brzo vidljive rezultate
 • Poboljšava opuštenost i elastičnost kože
 • Izaziva efekat zatezanja
 • Smanjuje vidljivost ožiljaka, bora i hiperpigmentacija
 • Uklanja neujednačen ton kože
 • Minimizira fine linije i veličinu pora
 • Vrši nežni piling i poboljšava teksturu kože

Tretmane možete zakazati na 069 3745466 li 011 3111 411