Vrhunska tehnička opremljenost

GentleLase Pro

ŠTA?

Početkom 2005. godine počeli smo da radimo sa laserom GentleLase američke firme Candela. Dovoljno je reći da je 2007. godine proglašen za najbolji laser na svetu za epilaciju.

ZAŠTO?

Koristi se za tipove kože I – IV, u radu je veoma brz. Pri tome je kod njega i manji osećaj bola,.Pored epilacije koristi se i kod otklanjanja pigmentnih promena (melazma, staračke i solarne fleke, pege, itd…). Veoma dobre rezultate postiže i kod neinvazivnog zatezanja bora oko očiju.

KAKO?

GentleLase brzinu postiže zahvaljujući spotu od 18mm. Ima vrlo veliku izlaznu snagu, koja ide do 100J/cm2 u 3m/sec i integrisano DCD hlađenje.

SP Dynamis

ŠTA?

SP Dynamis kombinuje dva komplementarna lasera u jedinstven sistem. Kombinacija ablativnog Er:YAG i neablativnog Ng:YAG lasera pruža široku paletu efikasnih i efektnih estetskih tretmana.

ZAŠTO?

SP Dynamis nudi brojne benefite u laserskoj dermatologiji, uključujući neinvazivne, visoko precizne i bezbolne tretmane. Sa funkcijama u rasponu od površinskog do dubokog pilinga, od neablativnog do u potpunosti ablativnog i punog frakcionog moda, tretmani mogu biti prilagođeni konkretnom stanju kože za postizanje što kvalitetnijih rezultata.

KAKO?

SP Dynamis predstavlja moć treće generacije Er:YAG lasera za zatezanje kože uz preciznu kontrolu ablacije. Fotonin zlatni standard Nd:YAG laser omogućava snagu i vrhgunske performanse potrebne za veliki broj primena u estetici, od rejuvenacije i epilacije do akni, vaskularnih promena, lečenja gljivičnih oboljenja nokta.

VBeam

ŠTA?

Moćni laserski zrak

Pulsed dye laser, kao što je V beam laser, kada su u pitanju dobroćudne vaskularne lezije kože i njihovo tretiranje, već dugi niz godina predstavljaju zlatni standard.

ZAŠTO?

Vbeam laser nezamenjiv u tretiranju proširenih kapilara na licu i nogama, hemangiomima, Rosacea i ostalih dermatoloških poblema za koje je specifično crvenilo kože, crvene fleke, poremećaji pigmentacije. Koristi se i za lečenje ožiljaka i strija, ali i tretiranje bora.

KAKO?

VBeam dermatološkim laserom, moguće je efikasno otklanjati i rozaceu, mreže crvenih kapilara, ožiljke posle akni (crvene), port wine stain lezije, hemangiome, angiome, poikilodermu, čak i neke oblike psorijaze. Često je dovoljan jedan tretman za zadovoljavajući efekat, a u nekim slučajevima dva ili viš, u razmacima od mesec dana. Ukoliko je tretman intenzivniji, potreban je manji broj tretmana i brži je terapijski efekat.

QX Max

ŠTA?

Q-switched laser sa najvišom energijom pulsa na tržištu.

ZAŠTO?

QX MAX otklanja sve poznate boje tetovaža – crne i tamne tonove, plave i neboplave, crvene i preplanule, i zelene – rastvarajući čestice pigmenata kako bi ih organizam apsorbovao. Sa QX MAX-om možete uklanjati najkompleksnije višebojnje tetovaže i sve poznate pigmentne lezije. Pošto snaga lasera nije fokusirana na jednu tačke, rizik neželjenih pojava i oštećenja kože je minimiziran.

KAKO?

QX MAX kombinuje 4 različite talasne dužine za pružanje snažnog rešenja za odstranjanje tetovaža i pigmentnih lezija. Poseduje i proširine mogućnosti Nd:YAG lasera za popularne estetske tretmane bilo da su u pitanju tretmani uklanjanja vaskularnih promena ili rejuvenacije lica.

AcuPulse CO2 laser

ŠTA?

AcuPulse CO2 laser frakcionisana tehnologija za antiejdžing procedure u domenu:

  • Skidanja bora i zatezanje kože lica i vrata;
  • Podmlađivanja vrata, dekoltea i šaka;
  • Uklanjanja tamnih fleka na licu, vratu ili šakama;
  • Uklanjanja proširenih pora i poboljšanje tena.
ZAŠTO?

Zato što daje dovoljno snažne efekte uz veoma kratak period oporavka od samo 24 sata do par dana, u zavisnosti od jačine tretmana. Tretman ovim laserom je bezbolna, bezbedna, minimalno invazivna procedura koja omogućava da se površinski sloj kože obnovi. Tretiranje zona u dubljim slojevima derma dovodi do snažne stimulacije sinteze vašeg postojeceg kolagena, tj. proizvodnje mnoštva novih kolagenih vlakana.

KAKO?

Tretmani traju 30 do 50 minuta. Pre tretmana se aplicira anestezija u vidu kreme na regiju koja će se tretirati, kako bi se izbegle moguće neprijatnosti pri tretmanu.

VISIA Imaging System

ŠTA?

Kvantitativna procena stanja kože

VISIA Imaging System analizira nivoe pigmentacije, veličina pora, prisutnost porfirinskih depozita (bakterija), UV oštećenje kože- fotostarenje, kapilarne promene, dubina bora, tekstura i tonus kože. Pruža ocenu stanja kože u odnosu na uporednu analizu.

ZAŠTO?

Visia omogućava smislenu evoluaciju poređenja slika u vremenskom razmaku koja je omogućena sa istovetnim pozicioniranjem i standardizovanom internom rasvetom koja se sastoji od 3 različita izvora.

Moguća je 3D analiza isečka kože na bilo kom delu lica, što omogućava posebno detaljan prikaz u prirodnoj boji kože, reljefnom spektru boja ili sivom prikazu.

Nova Canfieldova revolucionarna RBX tehnologija omogućava potpuno novu vizualizaciju i analizu podkožnih vaskularnih i melaninskih stanja.

KAKO?

Učinjena kvantitativna analiza Vaše kože se poredi sa prosečnim uzorkom odgovarajućeg godišta, pola i tipa kože. VISIA koristi najveću dostupnu bazu podataka karakteristika kože na svetu, omogućavajući nam poređenje sa više stotina hiljada klijenata za svako pojedino godište, pol i boju kože.

Korišćenje standardnog belog svetla, polarizovanog i ultraljubičastog svetla omogućava nam snimanje i merenje površinskog i ispodpovršinskog stanja Vaše kože lica.

Z Lipo (Zimmer Cryolipolisys™)

ŠTA?

Ultra-moderan kriolipo uređaj za smanjivanje naslaga masnih ćelija.

ZAŠTO?

S obzirom da su trigliceridi na niskim temperaturama u čvrstom stanju – Z Lipo selektivno tretira vaše masne naslage u telu i time omogućava postepenu evakuaciju tih depozita, bez oštećenja okolnog tkiva. Neinvazivni aplikator sa vakumom se prikači na željenu površinu gde su locirane vaše masne regije, ne utičući na kožu, nerve, mišiće i ostalo tkivo. Temperatura unutar kože se može podesiti i do -10 C.

KAKO?

Rashlađene masne ćelije prolaze kroz apoptozu (njihovo kontrolisano odumiranje), a te mrtve ćelije se izbacuju normalnim metabolisanjem u okviru približno 60-90 dana. Simultana upotreba dva aplikatora umanjuje vreme trajanja tretmana, dok njihove različite veličine omogućavaju tretman većine vaših željenih lokacija masnih naslaga.

Z Wave pro (Zimmer shock-wave)

ŠTA?

Vrhunac tehnologije inovativnog terapeutskog masažera. Najčešće primene njegove jake energije radijalnog pulsa (schock wave) su procedure za: privremeno smanjenje pojave celulita, zatezanje kože, fizioterapiju, oblikovanje tela.

ZAŠTO?

Odlikuje ga lako prilagođavanje parametara specifičnim potrebama klijenata. Mogućnost da se uporedo povežu dva ručna aplikatora osigurava kontinuiranu primenu bez gubljenja vremena.

KAKO?

Z Wave PRO stvara udarne pulseve koji se radijalno šire u tkivu, koristeći efekat pneumatskog čekića proizvedenog u ručnom aplikatoru. Touch screen u boji koji prikazuje sve parametre relevantne za tretman, jasna i jednostavna navigacija kroz meni, čini rukovanje uređajem jednostavnim i komfornim za operatera.

Brymill

ŠTA?

Najsavršeniji aparat za primenu tečnog azota u krio procedurama.

ZAŠTO?

Zato što tretman efikasno i pouzadno otklanja neželjene lezije na koži, čak se 3 / 4 njih otkloni nakon samo jednog tretmana. Estetski rezultati nakon tretmana su takođe odlični, jer lezije brzo zarastaju dok su ožiljci minimalni. Tretman se radi bez anestezije jer je bol minimalan. Brymill sistemi imaju tradiciju dužu od 50 godina, pa zbog toga kao i svoje pouzdanosti nije ni čudo što 85% dermatologa u svetu koristi baš Brymill opremu.

KAKO?

Tretman je brz, jednostavan i ekonomičan, prosečno zamrzavanje jedne lezije traje tek 5-30 sekundi. U zavisnosti od medicinskih indikacija koriste se različiti aplikatori, dok procedura ostaje skoro poptuno bezbolna i bez krvarenja.

Dermatoskop

ŠTA?

Linija proizvoda DermLite spada u aparate koji iskusnom oku dermatologa omogućavaju ranu detekciju raka kože i ostalih vrsta promena na koži.

ZAŠTO?

Ovaj dermatoskop je, za razliku od većine aparata za dijagnostifikovanje kožnih lezija, portabl uređaj koji je dizajniran da bude dovoljno malih dimenzija, a da ne gubi od svoje funkcionalnosti i da se može lako transportovati i lako montirati na većinu digitalnih fotoaparata.

KAKO?

DermLite dermatoskop se sastoji od uveličavajućeg sočiva, LED osvetljenja i polarizovanih filtera. Ovi filteri eliminišu potrebu za direktnim kontaktom dermatoskopa sa kožom, kao i uljnu podlogu za njih (zastareli aparati), što dozvoljava brži i mnogo efikasniji pregled.

Hyfrecator

ŠTA?

Najbolji model u dugoj liniji aparata za elektrohirurgiju.

ZAŠTO?

On omogućava precizno uništavanje i površinskih i dubljih deformacija kože i sprečava pojavu krvarenja brzo, jednostavno i efikasno.
Ovaj aparat je u širokoj ambulantnoj upotrebi za različite tretmane, od epilacije do početnih stadijuma maligniteta kože. Može se upotrebljavati za tretiranje većeg broja problema nego bilo koji tip elektrokautera ili tečnog azota. On omogućava brzo i precizno uništavanje svih tipova kožnih deformacija uključujući i kapilare. Manje lezije se mogu tretirati bez anestezije.

KAKO?

Pravi opis Hyfrecatora je „hirurška dijatermijska jedinica“ koja proizvodi kontrolisano električno pražnjenje visoke frekvencije i visokog napona. Ta struja selektivno uništava tkivo tokom protoka električne struje kroz njega. Za razliku od njega, običnim elektrokauterom, koji se najčešće koristi kod nas, tkivo se uništava samo termičkim putem, protokom struje kroz metalni nastavak.
Pre kontakta Hyfrecatora sa kožom potrebno je samo malo sačekati (nakon dezinfekcije dela kože), zbog upotrebe alkohola ili sličnog sredstva. Preporučuje se oprez pacijentima koji imaju ugrađen elektrostimulator rada srca (pacemaker).

SYNERGI+

ŠTA?

Sinergi+ je multiplatforma sa četiri različita aplikatora i pratećom linijom Solutions by  Victus proizvoda.

ZAŠTO?

Revulucionarni aparat dizajniran za dermatološle klinike kako bi se poboljšali rezultati klasičnih dermo-kozmetičkih tretmana. Aplikatori se mogu koristiti pojedinačno ili u kombinaciji  čime se postiće individualni koncept i pristup svakom tretmanu.

KAKO?

Synergi+ tretman je pogodan za sve tipove kože i  može se raditi tokom cele godine. Zasniva se na 4 faze:

Dubinsko neinvazivno čišćenje

Piling aktivnom ugljenom kiselinom

Radiotalasni lifting

Ultrazvučna mezoterapija

FocuSlim

ŠTA?

Elektromagnetni visokoenergetski uređaj koji koristi fokusirano elektromagnetno polje bezbednog intenziteta za prolazak kroz telo i interakciju sa motoričkim neuronima, dizajniran je za kontinuiranu stimulaciju i kontrakciju mišića.

ZAŠTO?

FocuSlim je prva neinvazivna procedura za oblikovanje velikih skeletnih mišića, putem visokoenergetskih elektromagnetnih pulseva. Pouzdano deluje na umanjenje masnih naslaga i popravljanje tonusa abdominalnih mišića, mišića butina i glutealne regije.

KAKO?

Simultano deluje na umanjenje masti i izgradnju mišića. Kliničke studije pokazuju prosečno smanjenje masnih naslaga za 19% i povecanje mišicne mase za 16% nakon samo jedne serije od 5 tretmana! Tretman traje svega 30 minuta, ne zahteva posebnu pripremu i odmah se vraćate svojim svakodnevnim obavezama. Maksimalni vidljivi rezultati se postižu za 4 do 6 nedelja nakon završene serije tretmana, uz održivi efekat do godinu dana.