Kriolipoliza

Kriolipoliza (ili zaštićeno ime CoolSculpting tm) je u Americi najpopularnija neinvazivna i bezbolna metoda uklanjanja masnih naslaga sa problematičnih regija tela. Ona pomaže našem telu u redukciji masnih naslaga, koje se pojavljuju na stomaku, bokovima, leđima, itd… Često se trudimo da pravilnom ishranom i vežbanjem smanjimo masne naslage i sami ubrzo shvatimo da to nije moguće bez pomoći dodatnih metoda. Tada na scenu stupa kriolipoliza, koja pomaže u procesu preoblikovanja tela

Ova vrhunska i širom sveta poznata metoda se bazira na ciljanom zamrzavanju masnih ćelija bez posledica na kožu, nerve ili druga okolna tkiva. Nakon zamrzavanja, masne ćelije se eliminišu putem resorpcije i prirodnih metaboličkih procesa u organizmu. Rezultati ovih tretmana na tretiranim regijama su podjednako dobri i za žene i za muškarce. Nakon prvog tretmana moze se očekivati čak 25% redukcije masnog tkiva

Efikasnost ovog tretmana se temelji na činjenici da su ćelije masti osetljive na hladnoću i da se na taj način mogu ciljano uništiti. Za razliku od ostalih ćelija, masne ćelije kada su izložene hladnoći, odnosno niskoj temperaturi se kristališu, a potom postepeno oslobađaju masnoću. Na početku, kristali leda polako uništavaju membranu masne ćelije uzrokujući njeno pucanje. Već nakon manje od sat vremena, pacijent pocinje da gubi masne naslage. 

Devojka na tretmanu kriolipoliza Z laserom

Kako se izvodi tretman kriolipolize? 

Prilikom tretmana kriolipolize pacijent sedi u udobnom položaju, dok se Z LIpo aparatom tretira područje sa masnim naslagama. Koža i masno tkivo na tretiranom delu se usisava u posebno oblikovan termodinamični vakuumski aplikator. Na taj način se radi ciljana terapija, baš na onim delovima gde se nalazi najveći deo masnih ćelija. Smrzavanje masnih ćelija, koje se stručno zove kriolipoliza, dovodi do njihovog uništavanja. Ove ćelije se postepeno kasnije bezbedno i potpuno prirodno metabolisu. 

Tokom tretmana se posebno vodi računa o temperaturi kojoj se izlaže koža, kako bi pacijentu bilo prijatno i kako ne bi osećao nikakav bol. Temperatura na kojoj se zamrzavaju ćelije masti se kreće do minus osam stepeni. Ukupno trajanje tretmana je oko sat vremena. U tretiranim zonama dolazi do lokalnog ubrzavanja metabolizma, pa nakon tretmana telo samo nastavlja da obavlja prirodnim putem preostali deo posla eliminacije masnih naslaga. One se kroz limfni sistem i jetru metabolisu narednih mesec dana do tri meseca. 

Tretman lipolaserom

Z lipo aparat

Ako se pitate na kojim sve delovima može da se radi kriolipoliza, kratak odgovor je na celom telu, a neki od najčešćih područja su

  • Naslage iznad kukova (ono što se jos naziva love handles), 
  • Prednji deo stomaka, 
  • Prednji, zadnji i unutrašnji deo butina, 
  • Zadnja strana nadlaktica, 
  • Regija gluteusa, 
  • Regija lednjog dela, 
  • Regija podbratka. 

Rezultati i učestalost ponavljanja tretmana kriolipolize 

Prve rezultate je moguće uočiti nakon tri nedelje, dok se konačni rezultati uočavaju nakon tri meseca. Kada govorimo o konkretnim centrimetrima, koji se gube nakon kriolipolize, onda se ove brojke kreću od 3 do 8 cm u obimu. Važno je znati da telo neće, nakon tretmana, proizvoditi nove masne ćelije. Dakle, one masne ćelije koje su uništene tretmanom, ne mogu da se vrate. Međutim, ukoliko pacijent i dalje nastavi da unosi veći broj kalorija nego što bi trebalo, može da dođe do uvecanja volumena preostalih masnih ćelija. Na taj način će efekat tretmana biti umanjen, pa je važno voditi računa o ishrani i okrenuti se zdravim stilovima života. 

Zone za tretiranje lipolaserom

Broj tretmana je prilično individualan i zavisi od toga koliko masnih naslaga pacijent ima. Za one koji redovno treniraju, a ne mogu da se oslobode masnih naslaga na određenom delu tela, ponekad je dovoljno samo 2-3 tretmana. Za one koji nisu fizički aktivni, ponekad je potrebno da se više puta izlože ovom tretmanu, pa je prosek broja potrebnih tretmana za njih između 4 i 6. Između dva tretmana potrebno je da prođe između četiri do pet nedelja, kako bi telo samo pokazalo koliko efikasno može da eliminiše masne ćelije. 

Kome je kriolipoliza namenjena? 

Kriolipoliza je namenjena pacijentima svih uzrasta, koji žele da svoju figuru dovedu do idealnog izgleda, uz pomoć aparata koji će izvajati njihovo telo. Ona nije namenjena da bude jedino rešenje za probleme viška kilograma, već uz zdravu ishranu i vežbanje da budu pomoćno sredstvo za postizanje cilja. Dakle za sve one koji dijetom i redovnim vežbanjem ne mogu da skinu dosadne masne naslage na određenim delovima tela, kriolipoliza je odlično rešenje za borbu protiv tih upornih naslaga masti. Ipak, treba znati i to da ovaj tretman nije namenjen prekomerno gojaznim osobama, koje na ovaj način žele da smanje težinu, već da je on ipak najbolje rešenje za one sa zdravom telesnom masom. 

Ukoliko mislite da imate određeni zdravstveni problem, koji može biti smetnja pri obavljanju ovog tretmana ili ako imate bilo kakvu dilemu u vezi sa kriolipolizom, zakažite konsultacije sa našim lekarima i dobićete sve neophodne odgovore na vaša pitanja. 

Benefiti kriolipolize 

Ovo je apsolutno bezbedna, neinvazivna metoda, koja daje dugoročne rezultate. S obzirom na to da predstavlja alternativu liposukciji, koja je hirurška metoda, kriolipoliza uspeva da postigne odlične rezultate bez imalo bola i posledica po zdravlje. Kroz period od tri meseca, pacijent će nepovratno izgubiti do 27% masnih ćelija, koje se nakon toga neće vratiti. Takođe, ovaj tretman ne ostavlja nikakve rane, ožiljke i sl. kao što je to slučaj sa nekim drugim metodama.

Ima li neželjenih efekata kriolipolize? 

Kriolipoliza ne ostavlja ožiljke ili rane. Dok je tretman još u toku, pacijent može osetiti peckanje, blago štipanje, zatezanje i blagu hladnoću, osim ovih malih nelagodnosti tretman je gotovo potpuno bezbolan, bez nuspojava koje se retko javljaju u vidu crvenila, blažeg otoka, osetljivosti kože, modrica. Sve nuspojave nestaju kroz nekoliko sati ili par dana… 

Zakažite kriolipolizu u Epilionu 

Kroz ovaj tretman u našem dermatološkom centru je prošlo na hiljade pacijenata i slobodno možemo reći da je ovo skoro najefikasnija metoda ciljanog uništavanja masnih naslaga. 

Ako mislite da je ovaj tretman ono što je potrebno vašoj fuguri, kako biste postigli savršen izgled, onda nas obavezno kontaktirajte i posetite u našoj dermatoloskoj ordinaciji u Ušće shopping centru, na adresi Mihajla Pupina 4 ili na Telefon: 069EPILION

Našu stručnost i obučenost, za obavljanje najpoznatijih i najpopularnijih kozmetičkih tretmana, potvrđuju i brojni sertifikati. Lekari i ostalo medicinsko osoblje u Epilionu se svakodnevno edukuje i radi na konstantnom usavršavanju, kako bismo bili još bolji za vas. Zato dozvolite da budemo vaš izabrani centar za očuvanje mladosti. 

Radujemo se da vas vidimo u Epilionu. Prvi & Najbolji!