PRP tretman ili kako ga neki zovu Vampirski tretman

„Vampirski“ tretman ili PRP (eng. Platelet Rich Plasma) je najbolja metoda prirodnog podmlađivanja lica i tela, koja donosi svež izgled ženama širom sveta, a posebno je cenjen među glumicama Holivuda.

Ovaj antiage tretman koristi plazmu bogatu trombocitima, iz krvi pacijenta, kako bi na prirodan način stimulisao istanjene kože, remodeliranje kolagena i stvaranje novih krvnih sudova u koži ili kosi.

Zbog toga što koristi krvnu plazmu samog pacijenta, kao osnovni sastojak koktela za podmlađivanje, ovaj tretman spada u domen regenerativne medicine, jer stimuliše ćelije na prirodan način.

Koristi se u raznim granama medicine za lečenje različitih oboljenja, rana, povreda tetiva, zglobova i mišića. Posebno postiže dobre rezultate u kardiologiji i ortopediji. U estetskoj medicini se ova tehnika koristi već skoro 20 godina za tretiranje lica, vrata, dekoltea, šaka i kose. Kao i za lečenje raznih dermatoza.

Kako se izvodi PRP tretman?

Za tretman PRP-om potrebno je uzeti manju količinu krvi pacijentu (10-20 ml, što je ekvivalent količini koju dajemo kada radimo laboratorijske analize). Onda se krv stavlja u aparat koji, uz pomoć velike brzine centrifugiranja, odvaja plazmu bogatu trombocitima i faktorima rasta od leukocita i eritrocita. Trombociti su sastavni deo naše krvi i oni su ti koji sadrže brojne faktore rasta ili GF (eng. Growth Factor) koji su odgovorni za stimulaciju matičnih ćelija i ubrzavanje procesa regeneracije tkiva.

PRP tretman ili Vampirski tretman

Tako dobijena plazma predstavlja sopstveni koncentrat trombocita, koji se dalje koristi u ovom estetskom tretmanu. Ovako dobijeni trombociti su biološki aktivni elementi koji prave brojne hemijske reakcije važne za zaceljenje tkiva. Kada je estetska primena u pitanju, nakon aktivacije trombocita, faktori rasta se vezuju za receptore i tako podstiču stvaranje novih krvnih sudova, zatim povećanje broja ćelija i razvijanje matičnih ćelija.

Ovaj svojevrsni koktel plazme sa trombocitima se aplikuje u kožu pacijenta tehnikom mezoterapije. To znači da će plazma biti ubačena u kožu metodom mikronidlinga ili injektiranja, dakle upotrebom tankih iglica. Metoda je praktično bezbolna, pa nema bojazni da ćete osetiti bol prilikom tretmana, jer lekar pre same intervencije stavlja lokalni anestetik na područje koje treba da se tretira. Tretman traje oko sat vremena, nakon čega pacijent može da nastavi sa uobičajenim aktivnostima.

Rezultati i učestalost ponavljanja tretmana

Prve rezultate možete očekivati već 7 dana od tretmana, s obzirom na to da trombociti otpuštaju faktore rasta nedelju do deset dana nakon što je tretman završen. Da bi se pun rezultat tretmana video, potrebno je od 2 do 4 meseca. Pošto je ovo prirodna metoda važno je pustiti trombocite da u potpunosti otpuste faktore rasta, koji će dalje uticati na bolji izgled kože.

Kome je tretman namenjen?

Tretman je namenjen svim ženama koje brinu o svom izgledu i žele da svoju kožu održe vitalnom i mladom na prirodan način. Uspeh ovih procedura i njihov broj zavise od stanja kože, pa je najbolje zakazati konsultacije sa lekarom, pre nego što započnete seriju PRP tretmana. Stručnjaci u našem derma centru će vam reći ukoliko postoje određene kontraindikacije za primenu ovog tretmana na vaše lice ili telo.

Benefiti „vampirskog“ tretmana

Ovo je apsolutno bezbedna metoda bez alergijskih reakcija, s obzirom na to da se izvodi aplikacijom krvi pacijenta. Zato možemo reći da je idealna za osetljivu kožu, koja može imati reakcije na različite hemijske preparate. Ovom metodom možete poboljšati izgled kože lica i tela, koji će svakim danom nakon aplikacije sve više biti vidljiv. Nakon tretmana, koža će biti mekša, vidljivo mlađa, elastičnija, zdravija i blistavija.

Ima li neželjenih efekata PRP-a?

Oporavak nakon ovog postupka je minimalan. Nakon tretmana bice prisutan uobicajeni blagi ertitem na kozi koji prolazi u narednih 2-5 dana. Modrice su moguće, najčesće su u pitanju male, ubodne modrice koje prolaze za par dana, i koje se u potpunosti mogu prekriti šminkom.

Po zavrsenom tretmanu lekar će vam propisati adekvatnu negu koja ce omogućiti koži da se brze izregeneriše nakon tretmana. Obavezna je preporuka redovno nanošenje kreme sa zaštitnim faktorom prilikom boravka na otvorenom.

I na kraju, do 72 sata nakon tretmana treba izbegavati fizičku aktivnost, znojenje, trčanje i skakanje, kako sve ovo ne bi negativno uticalo na iritaciju kože i njen oporavak.

Zakažite vaš PRP tretman u Epilionu

Kada razmišljate o jednom ovakvom tretmanu, važno je da se informišete što detaljnije i da izaberete najbolje profesionalce koji će ga sprovesti. Kada svoje lice i telo prepuštate nekome da ih pregleda, preporuči koji tretman je najbolji za vas i da na kraju sprovede željeni tretman na vama, morate imati 100% poverenja u njegovu stručnost.

Naši dermatolozi iza sebe imaju decenije iskustva i praćenja najnovijih trendova u estetskoj medicini. Hiljade zadovoljnih klijenata i sertifikati o osposobljenosti da obavljamo sve najpopularnije, ali isto tako i najodgovornije estetske procedure, su takođe tu kao potvrda naše profesionalnosti.

Sve ovo nas preporučuje da budemo vaš izabrani centar za očuvanje mladosti i zato se radujemo što ćemo vas uskoro ugostiti u našem prijatnom ambijentu, na adresi Ušće Shopping Centar, Bulevar Mihajla Pupina 4. Možete nas kontaktirati na tel: 011 3111 411 ili 069 374 54 66.

Prvi & najbolji !