EPILACIJA

EPILACIJA

Jedina u svetu priznata neinvazivna metoda trajnog uklanjanja malja (trajna epilacija) je epilacija laserom. Pored nje postoji još samo elektroliza, ali ona spada u invazivne metode. Laser za epilaciju se koristi već petnaestak godina u Americi, pa onda u svetu. Epilion je bio drugi na Balkanu, prvi u Srbiji i ostao je najbolji u ovom poslu.  Laserski snop se usmerava na kožu gde se isti apsorbuje u pigmentu folikula dlake (melanin). Svetlosni zrak se u koži pretvara u toplotu koja trajno uništava folikul dlake (photothermolysis).

Folikuli dlaka koje se nalaze u aktivnoj fazi rasta predstavljaju najbolji cilj za laserski snop, jer su bogati pigmentom. Treba napomenuti da se prosečno u fazi rasta (anagen faza) nalazi od 70-90 odsto dlaka (istovremeno), u fazi regresije (katagena faza) 1 odsto, a u fazi odmora, tj. ispadanja (telogena faza) 10-30 odsto dlaka. S obzirom da laserski snop može trajno uništiti folikul dlake samo u aktivnoj fazi rasta, postupak se mora ponoviti u periodu od 6 do 12 nedelja (u zavisnosti koji deo tela se tretira), kada folikul dlake iz faze regresije i faze odmora ponovo dođe u fazu rasta.

Laserska epilacija

Epilacija laserom tj. trajna epilacija je medicinska, neinvazivna i najefikasnija metoda trajnog uklanjanja neželjenih malja.  Svi naši pacijenti su svesni da je nemoguće postići 100% uspeh u trajnoj epilaciji,
ali se on najčešće kreće od 90% – 95%.

Takođe je važno napomenuti da postoji i određeni broj pacijenata koji su “non-respond”.

Zato se u svetu sve više uvode novi termini, kao što je “permanent hair reduction”  – trajno i značajno smanjenje broja dlaka u aktivnoj fazi rasta.

Šta da očekujete od epilacije laserom?

Nakon svakog pojedinačnog tretmana sledi „miran“ period od oko 1 – 3 nedelje (individualno), nakon kojeg počinju da rastu proređene dlačice koje nisu bile u aktivnoj fazi rasta u vreme prvog tretmana.Obično je potrebno ukupno 4 do 5 tretmana (prosek). U cilju zaštite okolnih struktura kože od termičkog oštećenja, moderniji laseri za epilaciju imaju mogućnost hlađenja tretiranog dela kože. Pored toga što štite kožu od pregrevanja, imaju važnu ulogu i u smanjenju subjektivnog osećanja bola. Za vreme postupka laserske epilacije oseća se peckanje na delovima tela koji su osetljiviji na bol i gde je veća gustina folikula dlaka.

Većina pacijenata veoma dobro podnosi ovu metodu. Nakon laserskog tretmana koža je blago crvena i ovi simptomi su prolazni i nestaju (nekom za 15 minuta, a nekom za par sati, što takođe zavisi od tipa kože). Jedan tretman omogućuje da izgubite 20-30 odsto dlačica. Na tretman je potrebno doći sa maljama koje su duge oko 1 mm. Ovom metodom se mogu raditi praktično svi delovi tela, osim predela oko samih očiju. Ovaj tretman nije pogodan za epileptičare, trudnice i pacijente sa pejsmejkerom.

Postoje tri tipa prekomerne maljavosti:

1

hipertrihoza

maljavost po femininom (ženskom tipu)

2

hirzutizam

maljavost žena po maskulinom (muškom) tipu

3

virilizam

hirzutizam plus drugi znaci maskulinizacije (dubok glas, ispupčena adamova jabučica, široka ramena…)

  • Epilacija laserom je medicinski najsavršenija, najjednostavnija, najefikasnija, najmanje bolna, najjeftinija i najtrajnija metoda danas dostupna u svetu!
  • Cena jednog tretmana se određuje na besplatnom pregledu.
  • Najbolji rezultati se postižu kod osoba koje imaju tamne, jake dlake i svetlu kožu, hormonski balans i pozitivan genski status.
  • Oko 4 nedelje pre trajne epilacije laserom, dlake se ne smeju izbeljivati, čupati pincetom niti depilirati voskom (da bi se postigao maksimalan efekat) da se ne bi ostetio koren dlake.
  • Posle prvog tretmana i izmedju narednih, dlake se ne smeju izbeljivati, čupati pincetom niti depilirati voskom! U toku pripreme za prvi tretman, dlačice se mogu uklanjati samo sa površine kože (makazicama, brijačem ili depil kremom).
  • Često se desi da naši pacijenti prave duže pauze izmedju tretmana (dijaspora, trudnoća, boravak van zemlje, itd…), te ponekad dodju u priliku da čupaju dlake iz korena ili ih izbeljuju. To mogu da rade, ali najmanje mesec dana pred sledeći tretman u Epilionu.
  • Oko 2 nedelje pre i posle trajne epilacije se ne smete intenzivno sunčati niti koristi solarijum, uz obavezno korišćenje SPF 35+.
  • Neophodno je korišćenje preparata sa SPF 35+ tokom godine.
  • Pre laserskog tretmana ne smeju se koristiti preparati koji sadrže derivate A-vitaminske kiseline (retin-A), AHA kiseline, jaki vitaminski kompleksi, kao i sredstva koja iritiraju kožu. Sve to spada u fotosenzitivne preparate koji mogu dovesti do neželjene reakcije kože!
  • EPILION uvek poseduje najbolje dermatološke lasere za trajnu epilaciju na svetu i uspešno je pomerio granice dermatologije na Balkanu. Trajno, trajnije, Epilion!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut sit amet sem auctor, lacinia.

NATAŠA

TOP 6 METODA PRIMENE HIJALURONSKIH FILERA

TOP 6 METODA PRIMENE HIJALURONSKIH FILERA

Prednosti hijaluronskih filera su brojne pa se oni mogu koristiti za čitav niz problema kože i znakova starenja, ali i za ulepšavanje pojedinih delova i crta lica. U nastavku vam predstavljamo top 6 procedura koje uz kvalitetne i proverene materijale koji se koriste...

opširnije
3 REŠENJA ZA OŽILJKE OD AKNI

3 REŠENJA ZA OŽILJKE OD AKNI

Akne se najčešće javljaju kod većine tinejdžera, ali njihova pojava nije ograničena samo na ovu starosnu grupu. Vrlo su uznemirujuće u bilo kom uzrastu, pogotovo kada nakon njih ostanu ožiljci. Ponekad, još dugo nakon izlečenja akni, na licu su još uvek vidljiva...

opširnije
Lice – deo koji govori o vašoj koži

Lice – deo koji govori o vašoj koži

Tip kože određuje njeno ponašanje i pomaže pri biranju preparata za njenu negu. Važno je da dobro poznajete kom tipu pripada vaša koža i u skladu s tim je tretirate. VISIA Complexion Analysis indvidualno pristupa u definisanju tipa kože, pruža informacije o koži,...

opširnije