MUŠKI KUTAK

Iako muškarci ne mare toliko za lepotu, u poređenju sa ženama, ipak žele da izgledaju reprezentativno na poslu i u društvu. Kao što nošenje odela koje je baš po vašoj meri odaje utisak profesionalizma, tako i odmorniji izgled bez bora na licu deluju gospodski. Umorna koža je znak stresa je i sugeriše na činjenicu da niste u stanju da se nosite kako treba sa poslom i životom generalno.

MUŠKI
KUTAK

Iako muškarci ne mare toliko za lepotu, u poređenju sa ženama, ipak žele da izgledaju reprezentativno na poslu i u društvu. Kao što nošenje odela koje je baš po vašoj meri odaje utisak profesionalizma, tako i odmorniji izgled bez bora na licu deluju gospodski. Umorna koža je znak stresa je i sugeriše na činjenicu da niste u stanju da se nosite kako treba sa poslom i životom generalno.

Lasersko uklanjanje dlacica

Lasersko uklanjanje dlačica

Nekada je uklanjanje dlačica bila isključivo ženska stvar. Više nije. Većina muškaraca ne želi nužno da ukloni sve dlake, ali sve više njih želi da ih skrati, stanji i ukloni sa stomaka, leđa, grudi ili nogu.
Mi smo lideri u laserskom uklanjanju dlačica u Srbiji i to sa veoma dobrim razlogom – mi pružamo najefektnije rezultate. Razlozi za ovo su mnogobrojni, uključujući naše iskustvo i znanje, ali najvažniji faktor kada je u pitanju postizanje najboljih rezultata je upotreba najnaprednije tehnologije – The GentleLase Pro laser, koji predstavlja zlatni standard za lasersko uklanjanje dlačica.

Kako radi?
Laser radi tako što mapira melanin u folikulima rastuće dlake, zatim putuje sve do samog korena dlake, odakle je uklanja.
Da li je efekat trajan?
Preduslov za dobre rezultate su savremeni medicinski laseri na kojima tretmane izvode isključivo lekari specijaliste dermatovenerolozi sa parametrima prilagodjenim svakom pacijentu. Međutim, treba imati na umu da su iskustva individualna i da variraju u zavisnosti od tipova kože. Najbolji rezultati su vidljivi na pacijentima sa tamnom dlakom i svetlom puti.
Koliko tretmana će mi biti potrebno?
Ovo zavisi od individualnog tipa kože i dlake. Oko 20-30% vaših dlaka raste u isto vreme i predstavlja količinu koju možete da uklonite jednim tretmanom. Trebalo bi da očekujete 3-5 tretmana, u zavisnosti od tog šta smatrate zadovoljavajućim učinkom.
Šta bi trebalo da uradim pre tretmana?
Ekstremno je važno da regija sa koje uklanjate dlačice ne bude izložena sunčanju mesec dana pre tretmana. Vaša koža treba da ima najmanju moguću količinu pigmenta u sebi, kako bi laser što uspešnije mapirao pigment u vašoj dlaci, a ne u koži.

Nemojte dlake depilirati (uklanjati voskom niti ih čupati ) 4-6 nedelja pre tretmana, jer je neophodno da imate aktivne folikule, kako bi laser mogao da pronađe koren. Izbegavajte nanošenje bilo kakvih krema pre tretmana. Vaša koža treba da bude glatka i čista koliko god je moguće.

Šta mogu da očekujem od tretmana?
Nakon tretmana može da se pojavi blaže crvenilo i iritacija koja prolazi u roku od par sati. Ne preporučuju se aktivnosti koje bi dodatno iritirale kožu u danu nakon tretmana (odlazak u teretanu, saunu, na bazen). Koristite zaštitni faktor 50 kad god je to moguće pre i posle vašeg tretmana. Izbegavajte izlaganje suncu, kako biste smanjili šanse za hiperpigmentaciju. U roku od 1-3 nedelje biće vidljivo opadanje uništenih dlačica.

Anti Age tretmani

Botoks

Botoks

Nisu samo žene te koje razumeju negativan uticaj bora. Muškarci su takođe svesni benefita “tox tretmana” u koje spada botoks. To je najpopularnija nehirurška procedura kojoj se podvrgavaju muškarci.

Botoks se ubrizgava u predeo lica gde se nepravilnosti nalaze u maloj koncentraciji.

Botox blokira određeni mišić da dobije signal za kontrakciju Injektirani botoks sprečava oslobađanje acetilholina, odnosno kontrakciju mišićnih ćelija.

Efekat ovog tretmana dovodi do smanjenja kontrakcije mišića, što omogućava mišićima da postanu manje kruti. Grubo govoreći, botoks pomaže u zaustavljanju širenja linija i bora i “smiruje” postojeće linije koje se trenutno vide na vašem licu.

Botoks
Hijaluronski fileri
Hijaluronski fileri

Hijaluronski fileri

Fileri su duplo popularniji među muškom populacijom nego što su bili pre petnaest godina.

Ako želite da osvežite svoj izgled, fileri su minimalno invazivno, gotovo instant rešenje. Jedan od glavnih razloga iz kog su fileri toliko popularni je taj što pružaju utisak prirodnog izgleda.

Tretman hijaluronskim filerima je brza i jednostavna procedura. Većina tretmana traje otprilike 30 minuta, u zavisnosti od toga koliko se regija tretira. Nakon tretmana svi će primetiti da izgledate sjajno, ali niko neće znati da ste imali kozmetičku proceduru.

Laserski piling

Laserski piling

Laserski piling je idealan tretman za ublažavanje ili uklanjanje svih nedosatataka na licu.

Laserom se uklanja površinski sloj kože cime se otklanjaju pigmentacije, proširene pore, sitne bore, ožiljci ili fleke od akni. Istovremeno, laserska svetlost ima stimulišući efekat na stvaranje novog kolagena. Stara i umorna koža postaje čvršća, svežija i ujednačenog tena. Tretmani se rade isključivo u jesenjem i zimskom periodu kada nema sunca, i možete ih ponavljati sa minimalnom pauzom od 2 meseca izmedju tretmana. Pun efekat jednog tretmana se vidi tek nakon par meseci.

Što se oporavka tiče, on je praktično zanemarljiv. Koža nakon tretmana bude blago crvena i iritirana ali dozvoljeno je koriscenje šminke u vidu toniranih krema. Svoje svakodnevne obaveze nastavljate normalno. U narednih par dana moze doci do sitnog perutanja koje nije vidljivo.

Laserski piling

Laserski tretman podočnjaka

Podočnjaci su jedan od najiritantnijih indikatora starenja na licu. Bore oko očiju su često uzrokovane pušenjem, prekomernim izlaganjem suncu, lošom negom lica i genetikom.

Laserski tretman podocnjaka

Lasersko podmlađivanje je dobilo 4 dimenzije zahvaljujući proširenim mogućnostima SP Dynamis lasera, koristeći dve talasne dužine koje rade zajedno. Koristeći 4 raličita modaliteta postiže se dejstvo na dubinskim, središnjim i površinskim strukturama kože, dok se istovremeno ciljano deluje na različite oblike kožnih nesavršenosti. Tretmanom se omogućuje kontrakcija kolagenih vlakana u svim slojevima kože, čime se postiže zatezanje i voluminizacija (umanjenje bora i finih linija) bez igle. Uz intraokularni tj. prelaz kojim se tretirariju fine linije oko oka, tamni kolutovi i podočnjaci, postiže se sveobuhvatni Anti Aging tretman, kojim se, uz podmlađivanje, licu vraća odmoran i zdrav izgled.

Protokol podrazumeva seriju od 3 tretmana koji se rade u vremenskom periodu od 45 dana.

 

Crvenilo lica, proširene vene, rosacea

Kako muškarci uglavnom ne koriste korektore i šminku, crvenilo na licu uzrokovano proširenim kapilarima, za njih predstavljaju nemali problem. Prošireni kapilari ili telangiektazije su trajno prošireni i vidljivi sitni krvni sudovi u površnim slojevima kože. Mogu se javiti na bilo kojim delovima tela, ali se najčešće vidjaju na licu, oko nosa, obrazima i bradi.

Rosacea može da učini da izgledate isfrustrirano, postiđeno ili da sugeriše da ste popili malo čak kada za to i nije vreme. Oslobađanje od tog crvenila postaje pitanje samopouzdanja. Vaskularne promene najbolje se tretiraju Vbeam laserom ili ndYag laserom. Laser mapira crvenilo i predstavlja odličan način da se ukloni vidljivost kapilara na licu. Tretmani su bezbolno, komforni i neinvazivni. 

Kriolipoliza
Kriolipoliza

Kriolipoliza

Kriolipoliza je neinvanzivna procedura koja efikasno uklanja masti sa specifičnih delova tela, koje su uglavnom teško uklonjive drugim konvencionalnim metodama ili tradicionalnim dijetama i vežbama.

Kriolipoliza je najefikasnija metoda za uklanjanje masti sa stomaka, butina i gluteus, nadlaktica i grudi. Tretmanom se masne ćelije izlažu niskim temperaturama dok se ne postigne njihova destrukcija, pri tome ne oštećujući okolno tkivo. Dokazano je da su ćelije masti osetljivije na hladnoću od okolnih tkiva, tako da se simuliše prirodni process eliminacije. Tretman traje 60 minuta i u potpunosti je bezbedan i neinvazivan.

Rezultati kripolipolize su vidljivi mesec dana nakon procedure i nastavljaju da se poboljšavaju u prvih 6 meseci.

Kako kirolipoliza ne utiče na gubitak težine, ne primenjuju se u očiglednim slučajevima pacijenata sa viškom telesne težine.

Kriolipoliza

FocuSlim

FocuSlim je prva neinvazivna procedura za oblikovanje velikih skeletnih mišićaa, putem visokoenergetskih elektromagnetnih pulseva. Pouzdano deluje na umanjenje masnih naslaga i popravljanje tonusa abdominalnih mišića, mišića butina i glutealne regije.

Kliničke studije pokazuju prosečno smanjenje masnih naslaga za 19% i povecanje mišicne mase za 16% nakon samo jedne serije od 5 tretmana! Tretman traje svega 30 minuta, ne zahteva posebnu pripremu i odmah se vraćate svojim svakodnevnim obavezama. Maksimalni vidljivi rezultati se postižu za 4 do 6 nedelja nakon završene serije tretmana, uz održivi efekat do godinu dana.

 

Kriolipoliza
Laserski tretman protiv hrkanja

Laserski tretman protiv hrkanja

Tretman protiv hrkanja je neinvazivni, komforni laserski tretman kojim se povećava kvalitet sna pacijenta, tako što se umanjuju efekti apneje u toku spavanja (sleep apnea), kao i jačina hrkanja putem laserski indukovanog efekta zatezanja kolagenih vlakana u tkivu sluznice u ustima.

Jednostavan, bezbedan i efikasan.

Upotrebom Er:YAG lasera, omogućava se bezbedno prodiranje toplote u tkivo oralne mukoze čime se izaziva kontrakcija kolagenih vlakana tkiva i postiže neometani prolaz vazduha kroz disajne puteve bez neprijatnih zvučnih efekata. Tretman je dovoljno nežan da se može primenjivati na osetljivom tkivu unutar usta, a istovremeno dovoljno snažan da obezbeđuje klinički efikasno zagrevanje.

Za postizanje potpunih rezultata neophodna su 3 odvojena tretmana u periodu od 2 meseca, a već nakon prve posete se može primetiti umanjenje hrkanja i do 50%. Postignuti rezultati traju i do godinu dana, a nakon toga tretman se može ponoviti.

Prednost ovog tretmana je to što je bezbolan, ne zahteva primenu anestezije, nema post-operativnog oporavka, tako da se pacijent odmah može vratiti svakodnevnim aktivnostima. Namenjen je svim osobama koje imaju problem sa hrkanjem i koje pate od sindroma sleep apneje.

Laserski tretman protiv hrkanja
Uklanjanje gljivica na noktima
Uklanjanje gljivica na noktima

Uklanjanje gljivica na noktima

Gljivična infekcija noktiju je najrasprostranjenije oboljenje nožnih prstiju i noktiju. U proseku 10-12 procenata ljudske populacije pati od nekog oblika gljivične infekcije. Infekcija se lako širi i uporna je.

Uzrokuje istanjenje noktiju, promenu njihove struktue i može se preneti na okolna tkiva izazivajući sekundarnu infekciju. U slučaju infekcije, koža se jako isušuje, postaje suva i peruta se, što neretko dovodi do stvaranja čireva. U nekim slučajevima, gljivično oboljenje može intenzivno da se proširi, što otežava lečenje.

Tretman laserom je održivo i bezbedno rešenje! Laser efikasno tretira gljivice koje su odgovorne za infekciju bez oštećenja nokatne ploče i okolnog tkiva.

Protokol podrazumeva seriju od 4 laserska tretmana (koji se obavljaju jednom nedeljno) uz prethodno urađene laboratorijske analize. Tretiraju se svi nokti (ukoliko je potrebno i na rukama i na nogama), obzirom da treba imati u vidu prirodu gljivičnih infekcija koje se veoma lako prenose sa nokta na nokat.

Pre prvog tretmana ne bi trebalo koristiti ništa od lokalne terapije, ukoliko je koristite, minimum 10-15 dana.

Uklanjanje tetovaza

Uklanjanje tetovaža

Princip uklanjanja tetovaže laserom se zasniva na tome da obojeni pigment koji je tetoviranjem trajno inkorporiran u kožu absorbuje laserski zrak određene talasne dužine. Za tretman nije neophodna nikakva priprema. Posle prvog tretmana efekat je smanjenje boje za 40-60%. Sama procedura izaziva osećaj peckanja i nelagodnosti, ali je svakako manje neprijatna od samog tetoviranja

Za uklanjanje tetovaže neophodno je nekoliko tretmana. Oni se obavljaju sa razmakom od mesec dana, a ukupan broj zavisi od veličine i boja koje tetovaža sadrži, količine i vrste pigmenta koji je unet, kao i njegove dubine u slojevima kože. Za svaki pigment neophodna je odgovarajuća talasna dužina i svaka boja se radi u odvojenom tretmanu. U principu, teže se uklanjaju tetovaže sa takozvanim “pomešanim” pigmentom koji nije čist,  tetovaže koje su naknadno pretetovirane, one koje sadrže žutu boju i tetovaže na udaljenim delovima tela, poput gležnjeva.

Q-switched Nd:YAG laser omogućava da se uklanjanje tetovaže izvrši na siguran način bez nastanka komplikacija.  Mogućnost razvoja posledica (poput stvaranja ožiljaka, izbeljivanja kože ili njenog potamnjivanja), koje su čest pratilac različitih tretmana za uklanjanje tetovaža, sa Q-switched Nd:YAG laserom je praktično zanemarljiva.

Uklanjanje tetovaza
Stimulacija rasta kose

Stimulacija rasta kose

Opadanje kose je problem koji muči veliki procenat muške populacije. U današnje vreme postoji čitav niz različitih preparata i tretmana kojima se, manje ili više uspešno, možemo boriti protiv ovog problema. Jedna od najdelotvornijih metoda je kombinacija laserskog tretmana sa „Vampirskim“ tretmanom istovremeno.

„Vampirski“ tretman, odnosno terapija plazmom bogatom trombocitima predstavlja jedinstven metod za korišćenje sopstvenih potencijala organizma u cilju regeneracije tkiva. Visoka koncentracija faktora rasta u plazmi bogatoj trombocitima pomaže u procesu pravilnog sazrevanja ćelija, čime se zaustavlja opadanje kose i poboljšava njen rast. Povećanjem prokrvljenosti kože glave aktiviraju se uspavani folikuli dlake na rast i kosa se obnavlja.

Stimulacija rasta kose uz pomoć kombinacije laserskog tretmana i „Vampirskog“ tretmana je rešenje za sve muškarce koji se suočavaju sa problemom opadanja kose. Nakon intervencije, kosa postaje gušća, čvršća i sjajnija.

Tretman podrazumeva i aplikovanje anestetičke kreme pre samog zahvata, pa je samim tim potpuno bezbolan!

Neophodna su dva do tri tretmana da bi se postigli zadovoljavajući rezultati. Tretmani se mogu raditi na mesec dana. Nakon tretmana nema nikakvih neželjenih reakcija osim blagog crvenila koje se povlači tokom 24 časa nakon intervencije.