Dermapen tretman

Dermapen je kozmetički tretman za podmlađivanje lica, smanjenje bora i uklanjanje nesavršenosti poput ožiljaka i fleka Ovaj tretman se izvodi istoimenim uređajem i predstavlja unapređenu verziju mezoterapije.Svrstava se u najbolje antiage tretmane današnjice sa vrhunskim rezultatima koji se postižu.

Dermapen mezoterapija iglicama je osmišljena kao regenerativna metoda koja pomaže postizanju svežeg izgleda lica u svim prilikama. Neizostavan je deo nege za sve one koji žele da njihovo lice zablista i ponovo ima jedar, mladalački izgled. Uređaj koji se koristi u ovoj proceduri stimuliše stvaranje kolagena i omogućava bolju penetraciju kozmetičkih supstanci koje se ubacuju u kožu tokom tretmana.

S obzirom na to da je dermapen unapređena verzija mezoterapije, treba očekivati i znatno bolje rezultate, jer ovaj uređaj ima mnogo gušće pozicionirane i tanje iglice. Odnosno, njegove iglice su pet puta tanje i sto puta gušće od onih koje se koriste u klasičnim mezoterapijskim tretmanima. Uz pomoć ovakvih iglica se pore na koži bolje popunjavaju i kokteli sa najkvalitetnijim supstancama mogu da deluju još efikasnije unutar koze .

Kako se izvodi dermapen tretman?

Pre samog tretmana, preporučuje se da pacijenti ponekad urade hemijski piling dve nedelje pre dolaska na dermapen tretman. Ukoliko koža ipak nije očišćena na ovaj način, onda se ona čisti odgovarajućom kozmetikom prilagođenom tipu kože.

Na samom tretmanu, na očišćenu kožu se po potrebi nanosi koktel od prirodnih sastojaka, koji sadrži vitamine, minerale, enzime i aminokiseline. Nakon toga konačno na scenu stupa dermapen, kojim se prelazi po koži vodoravno, vertikalno i dijagonalno.

Ceo postupak se izvodi u lokalnoj anesteziji, odnosno na lice se nanosi krema sa anestetikom. On je tu da pomogne u otklanjanju potencijalnog bola i neprijatnosti koju pacijent može da oseti.
Dermapen koristi tanke iglice, tako da se tokom tretmana samo oseća blago peckanje na koži. Dubina prodiranja iglica može da se menja i ona zavisi od potreba svakog pacijenta, ali je opšte pravilo da se kraće mikroiglice koriste za predeo oko očiju, na vratu i čelu, dok se duže koriste na obrazima i drugim delovima tela. U nasoj praksi, sustina je da se dubina prodora bira na osnovu indikacije i stanja koze pacijenta.

Celokupan tretman traje oko pola sata. To ne znači da je dermapen uključen sve vreme, već se u to vreme ubrajaju i druge pripremne aktivnosti, ali i nanošenje maski i kozmetike nakon tretmana. Kozmetika koja se nanosi nakon tretmana ima umirujući efekat na kožu i pomaže joj da se što pre oporavi.

Rezultati i učestalost ponavljanja tretmana

Rezultati nakon korišćenja dermapena su dugotrajni, a prvi efekti su vidljivi vec nakon pet dana, gde se od 1. do 3. dana vidi blago crvenilo, 3. i 4. dana je osecaj suvoce na kozi, a 5. dana koza je izregenerisana. Ako se radi površinska nega, hidratacija uklanjanje fleka ili apsorbcija kozmetičkih koktela – rezultati mogu biti vidljivi vrlo brzo, već za sedam dana.

Dermapen tretman

Međutim, kada su u pitanju duboke bore ili ožiljci, onda je situacija malo drugačija, jer je potrebno više vremena da se proizvede novi kolagen pa su efekti tretmana postojaniji i trajniji. Preporuka je da se tretmani ponavljaju na mesec dana, a potrebno je uraditi tri do pet ponavljanja. Kasnije, da bi rezultati bili konstantni, zbog kumulativnog efekta – potrebno je tretmane ponavljati jednom u tri do šest meseci.

Kome se tretman preporučuje?

Ovaj tretman se preporučuje svima koji imaju problem sa borama, hiperpigmentacijama, strijama, ožiljcima od akni, opadanjem kose i celulitom.

Uspeh ovih procedura i njihov broj zavise od stanja kože, pa je najbolje zakazati konsultacije sa lekarom, pre nego što započnete niz dermapen tretmana. Doktori u Epilion centru će vas uputiti u to sa kojim drugim procedurama se može kombinovati dermapen, kao i za koje kategorije pacijenata nije preporučljiv ovaj tretman.

Benefiti dermapen tretmana

S obzirom na to da dermapen tretman deluje dvostruko na kožu pacijenta, efekti ovog tretmana su i duplo bolji. Prvi nivo delovanja: usled nastanka mikro trauma na koži, ona ubrzava sopstveno zarastanje i stvara više kolagena i elastina. A na drugom nivou su aktivne supstance iz koktela, koji se tokom tretmana nanosi na kožu i one donose bolju hidrataciju i ishranjenost kože.

Ovaj tretman je najcesci u anti-aging svetu zato što donosi pozitivne i odmah vidljive rezultate pacijentima. Neki od tih efekata su znatno umanjene bore, ujednačen ten, odmorna, čista i jedra koza. Takođe, zabeleženi su veoma dobri rezultati i kada je uklanjanje strija i tretiranje celulita u pitanju. Prednost ovog aparata je što može da uđe dublje u kožu odbilo kog drugog slicnog kozmetickog aparata, pa su i efekti koje postiže trajniji.

Koji su neželjeni efekti dermapena?

Nakon tretmana koža je malo crvena i blago upaljena. Posle završetka tretmana ne trebate uklanjati preparate koji su naneti u ordinaciji, jer su oni tu kako bi se iritacija lica što pre smirila. Tek narednog dana treba lice umiti mlakom vodom.

Ipak, tri do četiri dana nakon tretmana treba izbegavati sunčanje, pilinge i bilo kakav vid fizičke aktivnosti. Na lice jedino smeju da se nanose preparati koje vam je dermatolog prepisao, dok su agresivni kozmetički preparati zabranjeni.

Pročitaj još: 4D i 5D podmladjivanje lica laserom

Zakažite vaš Dermapen tretman u Epilionu

Pre svakog kozmetičkog tretmana treba dobro da se informišete i znate sve njegove prednosti i mane. Ali pored toga, treba i da izaberete najbolje profesionalce kojima ćete pokloniti poverenje da obave jedan ovakav tretman na vašoj koži. Samo uz 100% poverenja u znanje i stručnost vaših dermatologa, možete biti sigurni da ćete imati i najbolje rezultate.

Naši dermatolozi u Epilionu imaju najvise godina iskustva rada na modernim medicinskim aparatima i laserima, kojima se postižu vrhunski rezultati na koži i koji donose benefite moderne medicine u Srbiju! Hiljade zadovoljnih klijenata i sertifikati o osposobljenosti da obavljamo najpopularnije, ali isto tako i najodgovornije estetske procedure, su takođe tu kao potvrda naše profesionalnosti.

Sigurni smo da nas sve ovo preporučuje da budemo vaše izabrano mesto za očuvanje zdravog izgleda. Radujemo se da vas uskoro vidimo u prijatnom ambijentu naše dermatološke ordinacije , na popularnoj lokaciji Ušće shopping centra, na adresi Bulevar Mihajla Pupina 4. Prvi & najbolji !