Vreme u kome su žene zanemarivale izgled svoje kože, naročito maljavost, odavno je iza nas. I neće se vraćati kao moda, jer je dlaka rudiment krzna. Danas, a sasvim izvesno i ubuduće, telo bez vidljivih malja predstavlja ne samo standard lepote, već bi se moglo reći i odraz lične kulture. Sa pojavom laserskih tretmana za trajno uklanjanja malja mnoge žene su odahnule.

Trajno uklanjanje malja jedan je od najtraženijih tretmana poslednjih 24 godine u našoj zemlji, od pojave Epilion-a. Trajna epilacija, tačnije trajna redukcija dlaka popularna je među pripadnicama svih polova skoro svih godina obzirom da je izvanredno praktično rešenje.

Laserska epilacija na dugi rok predstavlja osetnu uštedu obzirom da tretmani depilacije više neće biti potrebni. Sa druge strane, dame će uvek biti spremne za kraću odeću ili kupaće kostime, što im znatno olakšava život.

Da bi se epilacija izvela najefikasnije i najbezbednije treba se pridržavati nekoliko pravila u periodu pre laserskog tretmana.

Izbegavajte sunce

Osunčana koža mozda jeste atraktivnija, ali u periodu epilacije to ne treba da se favorizuje. Bar dve nedelje pre laserske epilacije i dve nedelje posle ne treba kožu izlagati direktnom suncu. Koža koja je izlagana suncu je osetljivija i sklonija peckanju tokom epilacije. Dakle, epilaciju ne treba planirati pred letovanje ili odmah posle, već dajte koži vreme da se odmori. Korišćenje krema sa jakom zaštitom od sunca je obavezno pre, za vreme i nakon perioda kada se rade tretmani laserske epilacije.

Najbolji način da izbegnete problem sa epilacijom osunčane kože je da postupak epilacije kada koza nije osuncana. To znači da od zime pa do leta možete završiti potrebne sve tretmane laserske epilacije. Obzirom da se tretmani laserske epilacije vrše na oko šest do osam nedelja, period kada se ide na godišnji odmor koji podrazumeva sunčanje, lako može da se preskoči.

Brijač može, a depilacija ne

Pre nego što se obavi  laserski tretman, kozu vam detaljno briju u ordinaciji, kako se laserska energija ne bi trošila na spaljivanje suvisne dlake.

Depilacija ne treba da se vrši najmanje četiri nedelje pre laserske epilacije. Razlog leži u tome što se depilacijom oštećuje ili cupa koren dlake pa je efekat lasera znatno slabiji. Laserski snop koji je usmeren na kožu se apsorbuje u pigmentu korena dlake, gde izaziva toplotu koja ga uništava u njegovim fazama rasta. Ako to nije moguće oštećeni koren dlake opstaje i nakon tretmana. Pored klasične depilacije voskom ili šećernom pastom, treba izbegavati i depilaciju aparatom za kućnu upotrebu jer je efekat na koren dlake isti.

Kreme i losioni ne pogoduju epilaciji

Neposredno pre laserske epilacije koža treba da bude sveže istuširana i obrisana peškirom. Ali nikako ne treba nanositi kreme za telo i losione. To se negativno odražava na sam proces epilacije koja postaje manje efikasna jer laserski zrak teže prepoznaje koren dlake, dok su pojedine kreme fotosenzitivne.

Kada treba odložiti epilaciju?

Ukoliko želite da započnete trajno uklanjanje malja laserskom epilacijom imajte na umu da koža koja se podvrgava laserskim zracima mora biti potpuno zdrava. Pogodno vreme za epilaciju je cak i period trudnoce, dojenja pa cak i za vreme periode.

U vrlo retkim slučajevima lasersko uklanjanje malja nije moguće zbog vrste dlacica ili fototipa koze. To je obično slučaj sa osobama koje imaju suviše tanke i svetle dlačice ili nepodoban tip koze.

Najbolji način da budete sigurni da ste pravi kandidat za lasersku epilaciju i da ste potpuno spremni je pregled kod specijaliste dermatologa.

Epilion Derma Laser centar i dermatoloska ordinacija Epilion vam pružaju uslugu trajne epilacije najsavremenijim laserima, na potpuno bezbedan način, uz najduze iskustvo na Balkanu u primeni medicinskih lasera.

Prvi i najbolji !