Akne se najčešće javljaju kod većine tinejdžera, ali njihova pojava nije ograničena samo na ovu starosnu grupu. Vrlo su uznemirujuće u bilo kom uzrastu, pogotovo kada nakon njih ostanu ožiljci. Ponekad, još dugo nakon izlečenja akni, na licu su još uvek vidljiva oštećenja, ožiljci i hiperpigmentacije.

U situacijama kada ni poseban režim nege kože ne daje željene rezultate, a na licu su i dalje vidljive nepravilnosti, vreme je da razmislite o jednom od 3 rešenja za ožiljke od akni i za dubinsku obnovu kože:

Dermapen u kombinaciji sa PRP tretmanom daje odlične rezultate objedinjujući efekte obe procedure i ujedno smanjujući vreme oporavka. Neposredni efekat tretmana kao posledica dermapena je povećanje elastina, kolagena, kao i debljine dermisa. Neposredno nakon toga PRP tretman postiže svoj maksimum dejstva uz pomoć sopstvenih trombocita i faktora rasta.

Laserski tretman akni ne predstavlja „čudesno rešenje” – ali je definifitvno jedno od najefikasnijih oružja u našem arsenalu. Laserski zrak uništava bakterije u koži koje su odgovorne za nastanak akni, kako bi se sprečilo njihovo buduće pojavljivanje, a u najgorem slučaju – maksimalno produžio period do sledećeg pojavljivanja. Laserski piling Erbium laserom je idealan tretman za ublažavanje ili uklanjanje svih nedostataka na koži. Laserom se uklanja tanki površinski sloj kože čime se otklanjaju pigmentacije, proširene pore, sitne bore, ožiljci i fleke od akni. Istovremeno, laserska svetlost ima stimulišući efekat na stvaranje novog kolagena čime se u mesecima nakon tretmana ožiljci popunjavaju – smanjuje im se vidljivost a poboljšava struktura okolne kože.

CO2 laserski piling je metoda izbora kada su upitanju najagresivniji tipovi ožiljaka i duboka oštećenja kože. Tretman se izvodi uz prethodno aplikovanje anestetičke kreme i zahteva strogo pridržavanje saveta lekara u vidu terapije u periodu oporavka koji obično traje oko nedelju dana. Puni efekti tretmana su vidljivi 6 meseci nakon istog i u najvećem broju slučajeva dalje lečenje ožiljaka od akni se nastavlja jednom od prve dve pomenute metode.

U zavisnosti od trenutnog stanja kože, vrste ožiljaka i njihove starosti, na besplatnom konsultativnom pregledu, od naših lekara specijalista dermatovenerologa dobijate preporuku za metodu izbora i individualni protokol lečenja i samog rešenja za ožiljke od akni!

AkneCO2 laserDermapenErbium laserLaserski pilingOžiljci od akniPRP tretman