Bore dolaze vremenom, ali nastaju i pod uticajem spoljnih faktora – sunca, zagađenosti, dijeta i ponavljajućih pokreta mišića lica, a značajan faktor je genetika. Starenjem koža gubi glatkoću, pa se pojavljuju tamne fleke i pege.

Laserski piling se kod nas obavlja Erbium laserom, koji emituje zrak talasne dužine 2.940 nm, ima veći apsorpcioni kvocijent za vodu nego CO2 laser. Većina laserske energije se apsorbuje upravo na površini kože. Tako nastaje fotomehanički efekat (za razliku od fototermičkog efekta kod CO2 lasera), koji omogućava finu ablaciju tkiva uz dobru kontrolu dubine abrazije.

 Vrat

Već posle 2 tretmana rezultati na vratu su vidljivi. Kako bi bili još bolji, savetuje se kombinovanje tretmana s drugim laserima. Efekat je uklanjanje manjih bora i znatno bolji kvalitet i izgled kože vrata.

Dekolte

Tretman frakcionim laserom uklanja pigmentaciju i smanjuje bore. Koža postaje čvršća, elastičnija i zategnutija. Crvenilo i kapilari se nešto smanje, ali za njih se koriste drugi laseri koji daju odlične rezultate. Kombinacije nekoliko laserskih tretmana generalno daju najbolji efekat, a u proseku treba do 2 tretmana.

Bore oko očiju

Doba „srednjih godina” donosi izraženije bore oko očiju. Osveženi izgled celog područja oko očiju postižete Erbium laserom, koji uklanja umorni izgled očiju. Tretman je predviđen za sitnije bore. Tretmana je bez bola, a oporavak traje od 2 do 5 dana. Za pun efekat propučujemo 2 tretmana.

Laserski piling • Erbium laser• Bezbolno• Čvrsta • Elastična • Zategnuta koža • Mladalački izgled

BezbolnoČvrstaElastičnaErbium laserLaserski pilingMladalački izgledZategnuta koža