Kako muškarci i žene stare, koža progresivno počinje da gubi elastičnost i može doći do stvaranja neželjenih lokalizovanih masnih naslaga. Primena dijete i fizička aktivnost mogu biti od pomoći u održavanju telesne težine, ali osobama je dosta teško da zategnu opuštenu kožu i umanje masne naslage bez pomoći lekara. U prošlosti, liposukcija i lifting operacije su predstavljale jedini metod redukcije masnih naslaga i istovremenog zatezanja kože, međutim, poslednjih godina tehnološki napredak je omogućio razvoj nehiruških metoda za zatezanje kože, kao što je Fotonin Laser Lipo tretman.

Laser Lipo tretman je najsavremeniji neinvazivni, nehiruški metod za preoblikovanje tela koji istovremeno umanjuje masne naslage i zateže kožu. Laser Lipo tretman se može sprovesti na bilo kom delu tela, a najčešće se koristi za regiju abdomena, bokova, ruku, gluteusa, leđa i butina.

Tretman obezbeđuje glatku i zategnutu kožu, umanjenje i preoblikovanje masnih naslaga, umanjuje pojavu celulita, poboljšava elastičnost kože, bez neophodnog oporavka.

Klinička studija objavljena u “Journal of the Laser and Health Academy” dokazuje da:

  • Efekti Laser Lipo tretmana su istovremeno i trenutni i dugotrajni
  • Prosečno umanjenje obima od 7-8cm može biti postignuto nakon adekvatnog broja Laser Lipo tretmana
  • Laser Lipo tretman je jedinstvena procedura koja se individualno planira kako bi se zadovoljile specifične potrebe i ciljevi pacijenta. Zadivljujući rezultati Laser Lipo tretmana dokazuju da je to metoda koja pokazuje zadovoljavajuću alternativu hiruškoj lipolizi.

Nehiruški, neinvazivni tretman koristi dve različite talasne dužine laserske energije kako bi efikasno rekonturisao delove tela sa opuštenom kožom i lokalizovanim masnim naslagama. Laser Lipo tretman se sastoji iz dve faze. Prva omogućuje zatezanje dubljih slojeva vezivnog tkiva i umanjenje masnih naslaga uz pomoć dugih Nd:Yag pulseva. Energija Nd:Yag lasera zagreva dubinska tkiva i slojeve masti kako bi simultano stimulisao bolizam masnih ćelija i zatezanje kolagenih vlakana. Druga faza tretmana se fokusira na zatezanju površnijih slojeva kože uz pomoć kratkih pulseva Er:Yag laserske energije. Toplota lasera istovremeno zateže kolagena vlakna i stimuliše produkciju novih. Druga faza efikasno zateže, vrši lifting kože i povećava njenu elastičnost, vraćajući joj mladalački izgled.