Fototerapija laserom ubrzava formiranje kolagena i utiče na zatezanje vaginalnog zida, što poboljšava i seksualne senzacije. Laserska fototerapija kao rezultat ima bolje držanje uretre i vrata bešike, a time se očekuje i manje problema sa nekontrolisanim oticanjem urina.

Da li ste znali da 40% žena iznad 35 godina pati od nekog vida nelagodnosti prilikom seksulanog odnosa? Elastičnost vezivnih struktura vaginalnog zida rezultat je genetske predispozicije, povreda, trudnoće i porođaja, kao i procesa starenja.

Pojačani kolagen brzo vraća tonus i snagu mišićima vagine i dna male karlice, te poboljšava njihovo funkcionisanje. Reč je o tehnici gde se pomoću preciznog doziranja i usmeravanja energije laserskih zraka kratkotrajno stvara vrlo visoka temperatura, koja podstiče ne samo aktivaciju postojećeg, već i stvaranje novog kolagena, belančevine koja je u osnovi čvsrtine vezivnog i mišićnog tkiva.

Tretman je apsolutno bezbolan, a već posle jednog tretmana rešava problem i preventira potrebu za hirurškim zahvatom u budućnosti. Oporavak je brz, bez potrebe za korišćenjem analgetika ili antibiotika. Postupak traje 30-45 minuta. Uslovi za primenu tehnika laserske ginekologije: uredan ginekološki nalaz, cervikalni i vaginalni bris i urinokultura, kao i PA test. Zahvat se izvodi ambulantno i ne zahteva anesteziju. Nema rizika od krvarenja, infekcije, opekotina, hipo i hipersenzacija, ni neprijatnosti tokom seksualnog odnosa.

Neinvazivna • Bezbolna • Vaginoplastika • Formiranje kolagena • Porođaj • Trudnoća • Starenje

BezbolnaFormiranje kolagenaNeinvazivnaPorođajStarenjeTrudnoćaVaginoplastika