Period nakon tretmana može može biti kraći i efikasniji uz specijalizovanu negu.

Konsultacija sa našim specijalistima dermatologije je jedan od načina da dobijete važne informacije i preporuke o nezi.

Uspešan tretman završen je tek kada je ispraćen disciplinovanim ponašanjem. Ukoliko ono izostane, mogu se pojaviti ožiljci, upale, iritacije i, u nepovoljnim okonostima – infekcije. Ukoliko pratite stručne savete šanse za nastanak komplikacija su smanjene na minimum.

Postoji nekoliko uopštenih saveta za period nakon tretmana. Važno je da koža bude umirena i često hidrirana – kako spolja tako i iznutra (pijte je 8-10 čaša dnevno, u ravnomernim intervalima). Za spoljnu negu, koristite termalnu vodu u spreju, jer je delovanje minerala značajno. Kožu čistite blagim sredstvom bez alkohola, voćnih kiselina ili abrazivnih čestica, najbolje koristite micelarnu vodu.

Laserske intervencije podrazumevanju više vremena kako bi se koža regenerisala. Ako laserski tretman nije bio invanzivan, puder odmah može da se nanese. Koristite mlaku vodu za tuširane, jer toplija voda isušuje. Posebno je preporučeno bavljenje sportom, jer znojenje otvara pore i podstiče proizvodnju sebuma koji hrane i jačaju kožu.

Hidrirana koža • Čišćenje kože • Micelarna voda

Analiza kožeČišćenje kožeHidrirana kožaMicelarna voda