Hrkanje je problem koji šteti zdravlju. Pored toga što ometa druge, hrkanje može biti opasno po život. Iako je smatrano bezazlenim problemom, ono vremenom slabi organizam i dovodi do mnogih bolesti. Jedna od njih je apneja („prekid daha“), koja može da izazove visok krvni pritisak, skok pritiska u krvnim sudovima pluća, neujednačen puls, depresiju, umor i smanjenje umnih sposobnosti.

Tretman za redukciju hrkanja je neinvazivni, komforni laserski tretman koji se poboljšava kvalitet sna, tako što se umanjuje efekat apneje u toku spavanja.

Laserski indukovani efekat zatezanja kolagenih vlakana u tkivu usne sluznice smanjuje jačinu hrkanja. Ovaj tretman je bezbolan, ne zahteva primenu anestezije, nema postoperativnog oporavka, tako da se pacijent odmah može vratiti svakodnevnim aktivnostima.

Za postizanje potpunih rezultata neophodna su 3 odvojena tretmana u periodu od 2 meseca, a već nakon prve posete se može primetiti umanjenje hrkanja i do 50%. Postignuti rezultati traju i do godinu dana, a nakon toga tretman se može ponoviti. Tretman je kontraindikovan kod trudnica i kod osoba koji uzimaju fotosenzitivne lekove.

Hrkanje • Apneja • Bolji kvalitet sna • Nainvazivni laserski tretman • Bezbolno • Bez perioda oporavka

ApnejaBezbolnoBolji kvalitet snaHrkanjeNainvazivni laserski tretman