Pojavu opadanja kose karakteriše skraćena faza rasta i produžena faza opadanja dlake. Vremenom, novoizrasle dlake ne mogu nadoknaditi ubrzani gubitak, pa kosa postaje sve slabija, vidno ređa i istanjena bez nekadašnjeg volumena. Dok je godinama jedina opcija bila klasična hirurška transplatacija kose, uz novitete u podmlađivanju kože, u svetu estetske medicine otkriveni su i noviteti za poboljšanje kvaliteta i stumulaciju rasta kose.

Povratite samopouzdanje uz jaču, gušću i snažniju kosu.

Revolucionarni laserski tretman kojim se povećava protok krvi u vlasištu i podstiče metabolizam kako bi se stimulisali uspavani folikuli! Intervencija traje svega petnaestak minuta, bezbolna je – ne zahteva prethodno nanošenje anestetik kreme, i predstavlja idealno rešenje za gustu i jaku kosu, a za sve one koji imaju „strah“ od igle.

PRP tretmanom se iz sopstvene krvi nakon centrifugiranja izoluje krvna plazma bogata trombocitima i faktorima rasta, koji se oslobađaju prilikom injektovanja u kožu oko folikula dlake. Protokol podrazumeva 3 tretmana koji se obavljaju u razmaku od par nedelja za gustu i jaku kosu. PRP tretman podstiče obnovu krvnih sudova u poglavini i kvalitet same kose zbog koncentrisanih faktora rasta koji se aplikuju u teme. Metoda je identična onoj za pomlađivanje kože i pokazala se vrlo uspešnom u lečenju ćelavosti i proređenju kose.

– Uspešnost mezoterapijske metode najviše zavisi od uzroka opadanja kose. Mezoterapija je prva metoda izbora i daje izvrsne rezultate kod svih osoba čiji su folikuli još uvek aktivni. U slučajevima kada se proređenje kose pojavilo nakon porođaja, usled stresa, menopauze ili zbog loše ishrane, mezoterapija je prva metoda izbora. Tretman nije namenjen samo za slučajeve proređenja kose, već se primenjuje i u cilju poboljšanja kvaliteta beživotne kose koju je teško oblikovati.

Sve pomenute metode se mogu primenjivati zasebno ili u kombinaciji, u zavisnosti od uzroka opadanja kose i/ili vrste alopecije.

Pozovite nas i zakažite besplatan konsutativni pregled na kome od naših dermatologa dobijate individualni protokol terapije prilagođene isključivo vašim potrebama!

Laserski tretmanMezoterapijaPRP tretmanStimulacija rasta kose